Ötcsillagos az EVA Air

Forrás: turizmus.com

 2016. június 27. 12:30

A tajvani EVA Air légitársaság júniusban megkapta a SKYTRAX 5 csillagos minősítését – így az 5 csillagos légitársaságokat tömörítő exkluzív csoport tagjainak száma immár nyolcra emelkedett.

A díj átadására Tajpejben került sor a napokban. A SKYTRAX 5 csillagos  díj a legmagasabb szintű minőségi elismerés a légiközlekedésben. Ehhez a minősítéshez szükséges vizsgálatok már 2015. májusában elkezdődtek, amelynek során a minőségellenőrök sokasága tesztelte a légitársaság üzemelésének mintegy 800 (!) területét – a földi és fedélzeti kiszolgálástól kezdve a repülőgépek szervizeléséig.

Az EVA Air Tajvan magánkézben lévő légitársasága, melyet a világ egyik legnagyobb tengeri szállítmányozó cége, az Evergreen Group alapított 1989-ben. A légitársaság központja Tajpejben van, fő repülőtere a tajvani  Taouyuan repülőtér. A légitársaság 60 nemzetközi célállomásra üzemeltet járatokat, az úticélok között ázsiai, észak-amerikai, ausztrál és európai városok szerepelnek. A magyar utazók számára legfontosabb útvonal a hetente négyszer üzemelő Bécs – Bangkok - Tajpej járat.