Ötvenezer forint támogatás az online kasszák beszerzéséhez

Forrás: MTI

 2016. október 17. 15:25

Az online pénztárgépek használatára 2017. január 1-jétől kötelezett vállalkozások, köztük a taxisok és a pénzváltók, 50 ezer forintot kaphatnak a gépek beszerzéséhez – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A minisztérium közleménye szerint több mint 20 ezer vállalkozás pénztárgép-beszerzéséhez nyújt segítséget a kormány. A támogatás összege kasszánként 50 ezer forint, amelyet a vállalkozások legfeljebb öt pénztárgépre vehetnek igénybe.

Érdemes körültekintően választani, mert csak az olyan új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgép után jár a támogatás, amely 2016. november 30-ig kiadott forgalmazási engedéllyel rendelkezik - hívta fel a figyelmet az NGM.

A támogatás a 2017. január 1-jétől újonnan kötelezetteknek jár: a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpáralkatrész-kereskedelmét, javítását, a plasztikai sebészeti tevékenységet, a diszkó, táncterem működtetését, a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.

A támogatás iránti kérelmet a rendelet hatálybalépését követő 8. naptól a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz lehet majd benyújtani. A kérelem benyújtásának végső határideje 2017. március 31-e.

A támogatás igénybevétele a lehető legegyszerűbb módon történik, a vállalkozónak gyakorlatilag 50 ezer forinttal kevesebbet kell fizetni a pénztárgép megvásárlásakor - közölte az NGM.

A tárca felhívta a figyelmet arra is, hogy hétfőtől öt napig bárki véleményezheti a pénztárgép-támogatásról szóló rendelettervezetet.