Pályázat: a Budapest Brand várja a hazai vendéglátósok jelentkezését a karácsonyi vásárra

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 28. 16:36

A Budapest Brand Nonprofit Zrt. nyílt pályázatot hirdetett a 2021. november 19. - december 31. között megrendezésre kerülő Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron való részvételre.

A korábban lezajlott kézműves pályázat után, most a hazai vendéglátósók és gasztronómiai kiállítók jelentkezését várják, azzal a feltétellel, hogy a menüsorban kedvező árú, a magyar családok pénztárcájához igazodó ételek, azaz maximum 1500 Ft-os egytálétel is helyet kell, hogy kapjon.

Amennyiben a pandémiás helyzet és a kormányzati intézkedések lehetővé teszik, újra megrendezik a karácsonyi vásárt a Vörösmarty téren.

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak egyik kiemelt attrakciója. Idén, mind a résztvevő kiállítók és vendéglátósok, mind pedig a látogatók nagy örömére, a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapest Brand nZrt. újra megkezdte a Vörösmarty téri karácsonyi forgatag szervezését.

 

Újra lesz karácsonyi vásári forgatag a Vörösmarty téren

Fotó: Budapest Brand

Az ünnepi készülődés és hangolódás elengedhetetlen élménye a vásárt körül lengő karácsonyi illatok és finom falatok, forró italok, valamint az az egyedülálló hangulat, melyet a téli időszakban mindannyian izgatottan várunk. Hogy mindez igazán minőségi és igényes legyen, most a vendéglátóipari vállalkozások számára nyílik lehetőség arra, hogy melegkonyhai étel-, és italkínálatukkal, valamint kiegészítő vendéglátással részt vegyenek a karácsonyi vásáron.

„Szakítva a korábbi hagyományokkal, a Budapest Brand csapata idén egy igazi családbarát karácsonyi vásárt rendez, hiszen az a célunk, hogy mindenki jól érezze magát, aki kilátogat a Vörösmarty térre. Ezt a jobbnál jobb programokon és élményeken kívül, az ételek árainak mérséklésével szeretnénk elérni, ezért is írtuk ki úgy a pályázatot, hogy annak feltétele volt az 1500 Ft-os ételkínálat is. Ezen kívül még a tudatos, környezetbarát és fenntartható vendéglátás is fontos szerepet játszik idén a vásárban.” – mondta Faix Csaba, a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárt szervező Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója.

A vendéglátós pályázattal a szervezők megjelenési lehetőséget szeretnének biztosítani a minőségi hazai, kézműves gasztronómia iránt elkötelezett vendéglátóipari szakemberek és vállalkozások számára.

A pályázatra 2021. október 4-én (hétfőn) 12.00 óráig lehet jelentkezni, a budapestikaracsony.hu/vendeglato-palyazat/ oldalról letölthető pályázati dokumentációban foglaltak szerint.