Pályázat a könnyűzenei fesztiválok támogatására

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 10. 09:48

700 millió forintos keretösszeggel megjelent az a pályázat, amely a COVID-járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen csökkentett programmal megvalósult, 500 fő feletti könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja.

A pályázat célja az egyes könnyűzenei fesztiválok szervezőinek működési célú támogatása. A pályázati keretösszeg 699.650.000 forint, melyet a Magyar Turisztikai Ügynökség az 1 milliárd forintos vis maior keret terhére bocsát rendelkezésre – közölte az MTÜ.

A kiírás szerint támogatásban azon 500 fő feletti alkalmi zenés, táncos szabadtéri rendezvények részesülhetnek, amelyek zenei programja kifejezetten könnyűzene központú, belépőjegy-kötelesek, és minimum 3 egymást követő napon, legalább napi 2 könnyűzenei programjuk van. További feltétel, hogy a fesztiválok 2020. előtt legalább 3 egymást követő évben megvalósultak, azonban idén a COVID-járvány miatti tiltás következtében elmaradtak, vagy csak jelentősen csökkentett programmal lettek megtartva.

A pályázat célja a könnyűzenei fesztiválok szervezőinek működési célú támogatása

Fotó: 123rf.com

A pályázat során igényelhető támogatás minimum összege 1 000 000 forint, maximum összege a 2019. évi nettó fesztiváljegy-bevétel 10%-a, de legfeljebb 35 000 000 forint.

A támogatás mértéke: 100%. A támogatás folyósítása egy összegben, előlegként történik, a folyósításnak nem feltétele saját forrás biztosítása, illetve rendelkezésre állása.

A pályázati kiírás előkészítését a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálta, fesztiválszervezők és zeneiparban dolgozó szakemberek bevonásával. E célra munkacsoport alakult, melynek vezetője Lobenwein Norbert fesztiválszervező, a Music Hungary Szövetség alelnöke. Tagjai: Borsa Kata fesztiválszervező, a Magyar Fesztiválszövetség alelnöke, Ernhaft Attila, a Művészetek Völgye Fesztivál ügyvezetője, Márta István, a Magyar Fesztiválszövetség elnöke, Podlovics Péter menedzser, az XLNT Booking vezetője, Tóth Gergely, a Supermanagement alapító tulajdonosa, Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumi elnöke, zenész, Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

Az MTÜ célja a támogatással, hogy a fesztiválpiac szereplői talpon maradjanak, és a szektor újraindulásakor színvonalas programkínálatot és minőségi infrastruktúrát kínálhassanak a látogatók számára – közölték.

A pályázat elérhető az MTÜ weboldalán.