Újraindul a Konferencia Nagyköveti Program – pályázat

Forrás: turizmus.com

 2020. október 27. 17:14

A Budapest Convention Bureau új feltételrendszerrel, kibővített forrással támogatja a hazai tudományos társaságok nemzetközi rendezvénypályázatát.

Az újjáalakult iroda egyik legfontosabb célkitűzése a korábban sikeres Konferencia Nagyköveti Programhoz tartozó pályázat (KNP) újraélesztése. A program célja, hogy Magyarországon, illetve Budapesten minél több nemzetközi kongresszus, konferencia kerüljön megrendezésre, melyhez a pályázat konkrét anyagi támogatást nyújt. Ezek az események egyrészt gazdagítják a magyar tudományos, kulturális és gazdasági életet, másrészt jelentős gazdaságélénkítő hatással bírnak, valamint az ország turisztikai bevételeit is növelik – emlékeztet a BUD CB.

A korábbi évek gyakorlatához képest a BUD CB az idei évtől megemelte az egyes rendezvényekre igényelhető keretösszeget, amely a rendezvénypályázat költségének akár 100%-át is elérheti, de maximum bruttó 5 millió forint lehet. A támogatási összeg lehívására megfelelő indoklás mellett előleg formájában is lesz lehetőség.

A jelenlegi gazdasági helyzetben ez a hazai kongresszus szervezők számára hatalmas segítséget jelent, ezáltal nem nekik kell előfinanszírozni a rendezvénypályázatok költségét. A pályázati felhívás további újítása, hogy éves szinten nem korlátozott a rendelkezésre álló keretösszeg.

A pályázaton olyan hazai szakmai szervezetek, szövetségek indulhatnak, amelyek valamely nemzetközi szervezet tagszervezetei. Olyan, még nem eldöntött helyszínű, rendszeres időközönként megrendezésre kerülő kongresszusok, konferenciák rendezési jogának elnyerésére várják a pályázati anyagokat, ahol a résztvevők száma legalább 100 fő, ebből a külföldiek aránya minimum 60% és legalább 3 országból érkeznek.

A Budapest Kongresszusi Központ Pátria terme

Fotó: Facebook / Budapest Congress Center

A BUD CB kéri a hazai rendezvénypiaci szereplőket, hogy segítsék a munkájukat azzal, hogy a KNP pályázati felhívását eljuttatják olyan szakmai társaságoknak, amelyek a fenti kritériumoknak megfelelnek.

A beérkezett anyagok elbírálását egy 9 fős független szakemberekből álló szakmai bizottság végzi. A pályázatnak nincs jelentkezési határideje, folyamatos várják a pályázati anyagokat a knp@hcb.hu e-mail címre, azonban legalább egy hónappal a tényleges rendezvénypályázati folyamat megkezdése előtt lehet jelentkezni.

A részletes feltételrendszer a Konferencia Nagyköveti Program pályázati felhívásában olvasható, a jelentkezéshez szükséges pályázati formanyomtatvány ITT érhető el.