Pályázat vendéglátóhely és rendezvénytér működtetésére a Várban

Forrás: turizmus.com

 2019. május 20. 15:51

Pályázatot ír ki a Várkapitányság az újjáépült Főőrség és Lovarda épületében található vendéglátó egység és rendezvénytér hasznosítására.

A hasznosítás célja a Budavári Palota turisztikai kínálatának bővítése a hazai gasztronómia élményszerű bemutatását lehetővé tevő vendéglátó egységek kialakításával.

A Főőrség épülete esetében a bérlő kötelezettsége a bérlemény belső kialakítása, a tevékenységéhez szükséges berendezésekkel, gépekkel, eszközökkel való felszerelése, valamint annak vendéglátó egységként való működtetése úgy, hogy a bérlemény a nagyközönség számára látogatható és megismerhető legyen.

A bérlő köteles a bérleményben működtetett vendéglátóhelyek kínálatában a magyar konyhára jellemző fogásokat és magyar terméknek minősített gasztro-merchandising termékeket tartani.

Tízéves, határozott idejű bérleti szerződésről van szó, amely további 5 évvel meghosszabbítható

Fotó: Várkapitányság Nonprofit Zrt.

A Lovarda esetében a bérlő kötelezettsége a létesítmény rendezvényházként történő hasznosítása, kulturális, gasztronómiai, üzleti és családi rendezvények szervezése, befogadása, lebonyolítása, a rendezvényekhez szükséges bútorok, mobiliák, további rendezvénytechnikai eszközök beszerzése/biztosítása.

A részletes pályázati kiírás elérhető IDE kattintva.