Parádés gasztronómiai versenyekkel jön a Sirha

Forrás: Vendéglátás

 2020. január 29. 15:08

A Sirha egyik legnagyobb erőssége Budapesten is az, hogy a gasztronómia legjelentősebb versenyeinek is otthont ad. Lássuk, milyen fontos megmérettetésekre kerül sor február elején Budapesten.

Bocuse d’Or magyar döntő

A Bocuse d’Or, melyet a szakácsok olimpiájának is neveznek, 2014 óta elválaszthatatlan része a Sirha Budapestnek. A magyar döntő 2020. február 5-én, vagyis a kiállítás második napján zajlik. Itt olyan neves séfek mérik össze tudásukat, mint Veres István, Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland. A verseny tétje pedig 2020-ban sem más, mint hazánk képviselete a nemzetközi színtéren, vagyis az európai döntőn Tallinnban és a döntőn Lyonban.

 

Innovációs termékverseny

A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin közös szervezésben negyedik alkalommal rendezi meg a Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékversenyt. A verseny célja, hogy a tematizált szakmai eseményen megjelent kiállítók által, két kiállítás közötti időszakban piacra vezetett innovatív termékek, szolgáltatások közül a legjobbnak ítéltek hírnevét a kiállítás is tovább öregbítse. A versenyre a külföldi kiállítók is pályázhatnak.

A Sirha otthont ad a gasztronómia legjelentősebb versenyeinek

Fotó: Vendéglátás

Jeunes Chefs Rôtisseurs döntő

A Sirha Budapest először ad otthon a Chaîne des Rôtisseurs Egyesület fiatal szakácsoknak szervezett nemzetközi versenyének, hazai fordulójának. A Jeunes Chefs Rôtisseurs verseny célja népszerűsíteni a Fenntartható Gasztronómia elveit. A Sirha Budapesten zajló döntőn az elődöntő legjobb 6 versenyzője méri össze tudását 2020. február 4-én, csütörtökön.  A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon a „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2020. évi Világbajnokságon, amely 2020. szeptember 25-én Franciaországban, Párizsban kerül megrendezésre.

 

Sirha Budapest Desszert Verseny

2020-ban negyedik alkalommal rendezik meg a Sirha Budapest Desszert Verseny a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban Kolonics Zoltán, Magyarország egyik legelismertebb kreatív cukrászának szervezésében. A verseny célja továbbra is alkalmat teremteni a szakma feltörekvő és elhivatott tehetségeinek, hogy számot adhassanak technológiai tudásukról, felkészültségükről, újító szellemiségükről és művészi adottságaikról. A megmérettetésen a versenyzők a már megszokott módon három kategóriában mérhetik össze a tudásukat: gyümölcsös desszert, tányér desszert és választott artisztikai munka a kötelező cél.

 

Közétkeztetési Szakácsverseny országos döntő

A NÉBIH, KÖZSZÖV és MNGSZ hatalmas szakmai és társadalmi támogatottsággal immár hetedik alkalommal kiírt versenyének, a „KÖSZ 2019-2020″-nak témája a nyári ételek. Kötelező eleme a hazai friss alapanyagokból készült lecsó és a méz.  A szervezők legfontosabb célja a felkészülést és bemutatkozást kísérő továbbképzés, tapasztalatcsere. A versennyel párhuzamosan szakmai továbbképző konferencia is várja a szakembereket, ezzel is támogatva a verseny továbbképzésre vonatkozó céljait.