Parasportoló fiatalok vendégségben a Hungexpo-n

Forrás: turizmus.com

 2016. november 28. 19:47

Mozgás- és értelmi sérült fiatal sportolókat látott vendégül a Hungexpo Budapesti Vásárközpont a szombaton rendezett PlayIT kiállításon.

A Para-fitt Egyesület 17 növendéke a Hungexpo jóvoltából ingyen vehetett részt a kiállításon és az annak zárásaként megrendezett VideoGamesLive multimédiás koncerten.

Az egyesület csaknem 15 éve foglalkozik értelmi- és mozgássérült gyerekek, fiatalok rehabilitációjával, vízhez szoktatásával, úszásoktatásával és versenyeztetésével.

 

A fiatalok kedvenc videojátékainak zenéiből összeállított koncert a világ sok városában aratott sikert. A Video GamesLive az első és egyben legsikeresebb videojáték show turné a világon, 5 kontinens 30 országában több mint 300 koncerttel a háta mögött.

A PlayIT kiállítás az ország egyik legnagyobb ifjúsági rendezvénysorozata, amely évente 2 fővárosi és 4 vidéki rendezvényen több mint 100.000 látogatót vonz. A kiállításon az érdeklődők megismerkedhetnek a számítógépes játékpiac újdonságaival, a legmodernebb hardverekkel és technológiai fejlesztésekkel.

A pavilonok színpadain a szélessávú és biztonságos internet kapcsolatnak köszönhetően a szervezők nemzetközi online versenyeket tudtak megvalósítani. A látogatók számának növekedésével és a visszajelzések alapján, Budapesten nincs alkalmasabb helyszín ilyen volumenű és fejlődő rendezvénynek. Budapesten kívül jelenleg Debrecenben, Győrben, Pécsett és Szegeden várja az érdeklődőket a programsorozat, de a helyszínek száma folyamatosan bővül.