Pörgős videós kisokos az EB-re érkező szurkolóknak

Forrás: turizmus.com

 2021. június 11. 09:30

A Budapest Brand nZrt. közel 2 perces videójával arra biztatja a fővárosba érkező külföldi szurkolókat, hogy a focimeccsek előtt és után fedezzék fel Budapest ikonikus helyeit, ismerkedjenek meg a várossal, érezzék jól magukat a stadionon kívül is.

Hiába teltek el évtizedek a magyar foci aranykora óta, külföldön még mindig Puskás neve az, ami az országhoz kapcsolódva elsőként az emberek eszébe jut. Vagy emlékezzünk vissza a 2016-as – szintén Európa Bajokság alatti extázisra – amikor a portugálok elleni meccset követően spontán örömünnep alakult ki a város több helyszínén. A hangulat és lelkesedés még a foci iránt szkeptikusokat is magával ragadta.

Június 11-én, pénteken indul a következő Európa Bajnokság, amelynek a csoportkörös mérkőzései közül hármat Budapesten, a Puskás Arénában tartanak, és amelyekre külföldi szurkolókat is várnak szép számmal.

A Budapest Brand nZrt. közel 2 perces videójával arra biztatja őket, hogy a focimeccsek előtt és után fedezzék fel Budapest ikonikus helyeit, ismerkedjenek meg a várossal, érezzék jól magukat a stadionon kívül is.

A werkfotó a videó forgatásakor készült a Széchenyi fürdőben

Fotó: Budapest Brand nZrt.

Hiszen milyen rég volt már, amikor utoljára büszkén mutathattunk le külföldi ismerősünknek a mesés városi panorámára a várból, vagy mesélhettünk a Rumbach Sebestyén utcai 6:3-as tűzfalfestményről két romkocsma között, arról nem is beszélve, amikor próbálgathattuk megtanítani a nyelvtörővel felérő „egészségedre" kifejezést...

Érthető módon a koronavírus miatt a külföldi turisták száma is drasztikusan megcsappant az elmúlt másfél évben Budapesten, de teltházas engedéllyel rendezett meccsekre több külföldi focidrukkert is vár a főváros. Nekik készült ez a kis rövidfilm, amely bemutatja a város azon szépségeit és izgalmas szpotjait – a Széchenyi fürdőtől a Duna-partig – amiket meccsek előtt és után meglátogathatnak, és amik útba eshetnek a stadion, a fanzone és hotel között (Vajdahunyad vára, Hősök tere, Halászbástya, Duna-part, Lánchíd, Szabadság híd).

 

A film egyben felhívja a figyelmet a betartandó óvintézkedésekre és szabályokra is, a videó a kedvcsinálás mellett egy használati útmutató is a foci turistáknak. Kiemelten szerepel benne néhány szabály a meccsekhez, és látható, hogy a tömegközlekedésen maszkkal kell közlekedni.

Filmbeli kalauzunk, Miller Dávid színész, műsorvezető nagyon élvezte a forgatást, civilben is imádja a várost, gyakran kalauzolja a külföldi barátait Budapesten. Forgatás közben is többször rácsodálkozott arra, hogy milyen gyönyörű a városunk.

A Puskás Arénában tartott meccsek:

magyar-portugál június 15.

francia-magyar június 19.

francia portugál június 23.

nyolcaddöntő június 27.