Prezentáció helyett taroltak a virtuális élmények az ITB-n

Forrás: turizmus.com

 2017. március 09. 16:39

A magyar stand az ITB második napján is népszerű, legalábbis azoknak a körében, akik oda is jönnek az 1.1 számú pavilonba.

Talányos észrevételünkkel arra utalunk, hogy március 8-án délután annyira kevesen érkeztek a Magyarország-prezentációra, hogy a 9-én délelőttre tervezett ismétlést már meg sem tartották. Vélhetően szervezési hiba okozhatta a kudarcot, amelyet többen a külképviselet megszüntetésének, pontosabban a külképviselői helyismeret és támogatás hiányának róttak fel. Felvetődik persze - s ezt a kérdésfelvetést osztotta az MTÜ vezérigazgató helyettese is -, hogy van-e egyáltalán szükség ilyen, széles körből meghívott hallgatóságnak általános Magyarország prezentációt tartani, amikor egymást követik a tárgyalások a magyar standon. Olyanok, mint amilyet például a - nemzetközi média menedzselést is vállaló - Expedia képviselőivel folytattak

A malőrtől eltekintve, mind az általunk megkérdezett társkiállítók, mind a Magyar Turisztikai Ügynökség munkatársai – közöttük Princzinger Péter vezérigazgató-helyettes, Liptay Gabriella kommunikációs igazgató, Katona András marketingigazgató és Boros Emese külügyi és külgazdasági főtanácsadó – sikeresnek ítélik az új standot.

S valóban, az előző évekhez képest meglepően sok a  spontán érdeklődésből kialakuló tárgyalás, az előzetesen egyeztetett megbeszélések mellett.

S akik eljönnek a magyar standra, azok szokatlanul hosszan időznek is, annyira élvezik a virtuális attrakciókat, amint újabb képeinken is látható.

S hogy mit néztek a boxban álló fiatalok?

Például az alábbi videót. (Az okostelefonnal készített amatőr felvételünk alá mi tettünk zenét, remélve, hogy megbocsátanak nekünk az alkotók.)

Kapcsolódó cikkek

ITB: fókuszban a kultúra

2016. március 15.