Princzinger Péter: Legyen a Balaton a magyarok számára négy évszakos úti cél! – podcast

Forrás: turizmus.com

 2024. június 15. 18:53

A négy évszakos Balatonról és a tó térségi szintű desztinációmenedzsmentjéről beszélgetett Princzinger Péterrel, a VisitBalaton365 Nkft. ügyvezetőjével a Sonline.hu.

Princzinger Péter elmondta: a szervezet fontos célja a balatoni turisztikai forgalom egyenletesebbé tétele időben és térben. Intézkedéseikkel szeretnék tehermentesíteni a régió túlterhelt településeit, bekapcsolni a többi települést a turizmus vérkeringésébe, és elérni, hogy a kapacitások ne álljanak kihasználatlanul az év jelentős részében.

Egy kutatás azt mutatta, hogy a Balaton tízből nyolc magyar számára csupán nyári úti cél. Aki ősszel vagy télen is a nyári kínálatot várja a Balatontól, az csalódni fog. Mást azonban igenis tud nyújtani a tó a hidegebb hónapokban is. Meg kell tehát mutatni a potenciális látogatóknak, hogy a Balaton négy évszakos úti cél, a szolgáltatóknak pedig megtanítani, hogy mit tegyenek annak érdekében, hogy kielégítsék az egyre inkább ébredező keresletet a nyári szezonon kívüli szolgáltatások iránt – hangsúlyozta a VisitBalaton365 Nkft. ügyvezetője.

A podcastban szó esik még arról, hogy:

– milyen segítséget kíván nyújtani a szolgáltatóknak a VisitBalaton365;

– érdekeltté kell tenni a tó körüli vállalkozókat abban, hogy ajánlják egymást;

– mitől érzik igazán jól magukat a látogatók egy nyaralóhelyen;

– milyen jövőképet tartalmaz a Balaton régió fejlesztési stratégiája.

A beszélgetés itt hallgatható meg:

(Nyitókép: Rezi vár / Fotó: Vanicsek Zoltán)