Puskás-napot rendeztek a Dubaji Világkiállításon

Forrás: turizmus.com

 2022. február 17. 16:09

Az Expo 2020 Magyarország szervezésében, a Puskás Alapítvány közreműködésével Puskás-napot rendeztek a Dubaji Világkiállításon. Az eseményt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg.

A Puskás-nappal a cél az volt, hogy a szervezők bemutassák hazánk elkötelezettségét kiváló sportolóink, illetve azon fejlesztések és beruházások iránt, amelyek országunkat a sport nemzetközileg is elismert helyszínévé, Budapestet pedig a sport fővárosává emelik.

Szijjártó Péter nyitóbeszédében elmondta: büszkék lehetünk Puskás Ferencre, és azt szeretnénk, hogy ő is büszke legyen utódjaira.

Kiemelte: minden idők legjelentősebb sportinfrastruktúra-fejlesztési programja zajlik Magyarországon annak érdekében, hogy minél többen sportoljanak.

A konferencia részeként sportszakmai előadásokra és panelbeszélgetésekre is sor került a pavilon kupolatermében, majd Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete videóüzenetben jelentette be a FIFA Puskás-díjasok Klubjának megalakulását.

Szijjártó Péter nyitotta meg a Puskás-napot a Magyar Pavilonban

Fotó: MTÜ

Az Év góljáért 2009 óta odaítélt kitüntetés eddigi tizenhárom díjazottjának többsége már jelezte csatlakozási szándékát az exkluzív klubhoz, amelyet Puskás Ferenc emlékének ápolására és az Alzheimer-kór elleni küzdelemért hoztak létre.

A Magyar Pavilon hazánk legfőbb természeti kincseit bemutató kiállítását Szijjártó Péter is megtekintette. A különleges épület komoly népszerűségnek örvend a világkiállításra érkezők körében, február első feléig már több mint 650.000 látogató lépte át a pavilon küszöbét.