Két kastély látogathatóságát felfüggesztik, racionalizál a NÖF

Forrás: MTI

 2023. március 21. 12:17

Csoportos létszámcsökkentés lesz a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.-nél, emellett pedig két műemlék látogathatóságát is felfüggesztik a közeljövőben.

A társaság közleményében azt írta: a szankciók okozta energiaárrobbanás, az Európát sújtó gazdasági válság, illetve az Ukrajnában dúló háború együttesen a hatékonyságnövelés fokozására, a működés teljes racionalizálására kényszeríti a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-t. A cég ezért a péceli és az edelényi műemlék épületek látogathatóságának felfüggesztésére, négy vármegyében és a budapesti központban pedig csoportos létszámcsökkentésre kényszerül.

Hozzátették, hogy a társaság az elbocsátandó munkavállalók elhelyezkedésének segítésére karriertanácsadást és konzultációs programot indít, illetve együttműködést kezdeményez a foglalkoztatáspolitikáért felelős központi és helyi kormányzati szervezetekkel.
A társaság jelenleg országosan 50 műemlék, köztük 18 kastély és 12 vár üzemeltetését végzi.
Mivel a társaság jelentős mértékben racionalizálja működését, "kényszerű döntés született" az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély és a péceli Ráday-kastély látogathatóságának felfüggesztéséről, illetve a budapesti központban, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala vármegyében 168 munkavállaló csoportos létszámleépítéséről.

edeleny_nof

Az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély sem lesz látogatható

Fotó: NÖF/Facebook

Közölték azt is, hogy a "kényszerű lépéssel" a társaság munkavállalóinak száma 780-ról 612-re csökken, az ő munkahelyüket a hatékonyságnöveléssel, racionalizálással sikerül megőrizni.