Református templomok újulnak meg Erdélyben

Forrás: turizmus.com

 2019. január 23. 11:53

2,7 millió euró értékű pályázatot nyert a Bihar Megyei Tanács alárendeltségében működő Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDM).

Az idegenforgalmi témájú pályázatot a Román–Magyar Határ Menti Együttműködési Programban terjesztették elő, és egyik haszonélvezője a Biharpüspöki Református Egyházközség, ahol a tervek szerint több mint 400 ezer euróból felújítják a templomtornyot és a parókiához tartozó épületeket – olvasható a varadinum.ma portálon.

A Biharpüspöki Református Egyházközségben tervezett fejlesztésekről a helyszínen tárgyalt Szigeti Ferenc parókus lelkipásztor, Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke, Pafka Ernő építész és Dumitru Sim a projektvezető turisztikai menedzsment ügynökség részéről.

A biharpüspöki templomtorony

Fotó: varadinum.ma

A határ menti programban megítélt támogatásból a biharpüspöki református közösség teljesen felújíthatja a templomtól külön álló tornyot és az egyik melléképületet. Létrehoznak egy központot a helyi turizmus népszerűsítésére, ahol különböző képzéseket és vásárokat is lehet majd szervezni.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke a varadinum.ma-nak elmondta, a TDM a pályázatban a református egyház mellett az ortodox és a római katolikus egyházzal is együttműködik.

A határ menti együttműködés uniós pályázatairól itt lehet többet olvasni: http://palyazatok.org/interreg-v-a-romania-magyarorszag-nyilt-palyazati-felhivas/