Rekordkísérlettel ünnepel a Spinning

Forrás: turizmus.com

 2019. május 06. 09:09

Május 11-én Budapesten a Várkert Bazár előtt öt órán keresztül, óránként egyszerre több mint kétszázan pattannak nyeregbe, hogy beállítsák az egy időben, legnagyobb létszámban együtt spinningezők új országos csúcsát.

A Spinning beltéri kerékpáros edzésprogram harmincadik évfordulóját ünepli a különleges eseménnyel. Az érdeklődés óriási: a budapesti rendezvényre a meghirdetést követő 48 órában az összes helyet befoglalták a rekorder-jelöltek. Ha elérik a kitűzött célt, a résztvevők hivatalosan bekerülnek a Magyar Rekordok adatbázisába.

A csúcsbeállításhoz jótékonysági akció is kapcsolódik. A bringázók a tekerésük intenzitásával az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalának számjegyeit megjelenítő LED installáció fényerejét növelik majd, hogy így hívják fel a figyelmet a rászoruló gyermekek táboroztatásáért indított adománygyűjtésre. A Segélyszervezet számos sztár önkéntese is bekapcsolódik a programba.

A spinning Magyarországon is az egyik legkedveltebb beltéri sporttá vált

Fotó: turizmus.com

A rekordkísérlet alapjául szolgáló sportág, a Spinning kezdetei egészen 1989-ig nyúlnak vissza, amikor a dél-afrikai származású amerikai triatlonista, Johnny Goldberg kitalálta, hogyan készülhet fel a Race Across America megmérettetésre anélkül, hogy el kellene hagyni a házát. Találmánya gyorsan népszerű lett. Jelenleg több mint 80 országában, mintegy 250.000 képesített instruktor 35.000 helyen oktatja, hogyan lehet ezzel az edzőeszközzel karban tartani a testünket.

Magyarországon 2000-ben jelentek meg az első Spinning biciklik a fitnesztermekben. Mára az egyik legkedveltebb beltéri sporttá vált, és több tízezren vannak, akik hétről hétre részt vesznek az edzőtermekben ilyen órákon országszerte. „Egyik legnagyobb előnye, hogy mindenki a saját edzettségi szintjének és céljainak megfelelően tud tekerni, miközben a Spinning óra összes résztvevője élvezheti a csoportos edzések inspiráló erejét, pozitív hangulatát.” – hangsúlyozza Posch Gabriella Spinning® mesteroktató.