Rendelet a SZÉP-kártya havi díj elengedéséről

Forrás: turizmus.com

 2020. április 06. 11:13

Kormányrendelet jelent meg arról, hogy a bankok nem számolhatnak fel díjat a SZÉP-kártyákon maradt összegek után a vészhelyzet idején, továbbá utána is egy meghatározott ideig.

A rendelet úgy fogalmaz: „a veszélyhelyzet kihirdetésétől a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig a pénzforgalmi szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya juttatásként átutalt, fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére a munkavállalóval szemben díjat nem számíthat fel.

A pénzforgalmi szolgáltató a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül tájékoztatja a kártyabirtokost arról, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 61. naptól kezdve milyen mértékű díjat számít fel a fel nem használt pénzeszközre."

Remélhetőleg hamarosan lesz mire felhasználni a SZÉP-kártyákon található összegeket

Fotó: 123rf.com

Mint ismeretes, a SZÉP-kártyák működését szabályozó hatályos 76/2018 (IV. 20) Korm. rendelet értelmében 2019. január 1-jétől a kártyákra utalt összegek nem járnak le a juttatást követő második év május 31. után, hanem megmaradnak a kártyabirtokosok számláin. A két éve fel nem használt egyenlegek után azonban a pénzintézetek havi 3%-os díjat számolnak fel a jogszabály alapján.

Korábban az OTP Pénztárszolgáltató és a K&H Bank már bejelentette, hogy felfüggesztik a havidíj felszámolását.