Rendezvény ReStart 2021 - Konferencia a hazai rendezvényszektor kihívásairól és lehetőségeiről

Forrás: turizmus.com

 2021. június 11. 11:00

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége által szervezett Rendezvény ReStart 2021 konferencia célja, hogy elősegítse a teljes rendezvényszektor zökkenőmentes és biztonságos újraindítását.

Az elmúlt több mint egy év senki számára sem volt könnyű, a rendezvényipar ugyanakkor kiemelten volt érintett a korlátozások kapcsán. Legyen szó koncertről, kulturális, sport, üzleti, gazdasági vagy turisztikai eseményekről, a leállás a teljes szektort érintette. Az újraindulás lassan megkezdődik, de pontosan milyen új szabályoknak kell megfelelni? Milyen források vehetőek igénybe? Hogyan változtak a közönség, a megrendelők, a szolgáltatók elvárásai?

 

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége által szervezett Rendezvény ReStart 2021 konferencia célja, hogy elősegítse a teljes rendezvényszektor zökkenőmentes és biztonságos újraindítását.

A Rendezvény ReStart 2021 június 24-én egy asztalhoz ülteti a teljes hazai rendezvényszakmát, hogy megvitathassák együtt a változásokat és egymástól is tanulva segítsék az újraindulást.

A konferencia témái és előadói lefedik a teljes rendezvényszektort: szó lesz olyan, mindenkit érintő kérdésekről, mint a rendezvényekre vonatkozó biztonsági és jogszabályi feltételek, kormányzati források, támogatások és áfa csökkentési kilátások, de a beutazás, rendezvényturizmus és külföldi vendégek jövője is téma lesz.

Emellett lesznek tematikus panelek is, amelyek egy-egy szektor sajátosságait járják körül, például, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie a könnyűzenei piac szereplőinek és mi lesz a külföldi turnékkal, vagy hogy mi vár a múzeumokra a pandémia után, milyen tanulságokat szűrhetünk le az Úszó EB megrendezéséből és hogyan készülhetünk a 2022-es Férfi Kézilabda VB-re, de a MICE és üzleti rendezvények jövője is terítékre kerül.

A panelek érintik azt is, mennyire változtak meg az elmúlt másfél év alatt a közönség elvárásai, illetve mik azok, amik az online tartalmakból a jövőben is velünk maradnak.

A napirendbe integrálva valósul meg a MaReSz rendszeres szakmai eseménye, az EventHub is.

A konferencia célja, hogy szakmai segítséget adjon az újrainduláshoz, valamint párbeszédet teremtsen a rendezvényszektor különböző ágazatai között, így olyan panelekkel is készülnek, ahol a különféle területek képviselőit is leültetik egymással beszélgetni, hiszen sok esetben hasonló problémákkal kell szembenézniük.

A Rendezvény ReStart 2021 konferencia szervezője a Magyar Turisztikai Alapítvány (MTPA), amelynek célja, hogy létrejöjjön egy, a rendezvények fejlődését segítő ökoszisztéma. A program társszervezői a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége.

Az egynapos konferencia helyszíne a Bálna lesz, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött.

A részletes program hamarosan elérhető lesz a www.mtpa.hu oldalon, valamint a konferencia Facebook-eseményénél.