Sikeres a FATOSZ képzési programja

Forrás: turizmus.com

 2021. április 09. 09:08

Online elnökségi ülést tartott a Falusi Turizmus Országos Szövetsége március végén, amelyen szóba került a Kisfaludy Program szálláshely-fejlesztési pályázata és a „Lehetőségek a falusi turizmusban" képzés alakulása is.

A szálláshely-szolgáltatók a Kisfaludy Program keretein belül elnyert szobánkénti egymillió forintot a vírushelyzet miatt 2021. szeptember 30-ig tudják felhasználni. Akik már elkészültek a munkálatokkal, 2021. szeptember 30-a előtt elküldhetik a pályázat lezárásához szükséges anyagokat – hangzott el az elnökségi ülésen.

Felújításokkal, képzéssel készülnek a turizmus újraindulására a hazai falusi szálláshelyek. Képünk illusztráció

Fotó: 123rf

„Szövetségünk is közreműködött abban, hogy ez a meghosszabbítás megvalósulhasson, hiszen a vírus a felújítási munkálatokat is megakasztja, több időre van szükség ahhoz, hogy ezek a felújítások eredményesek legyenek. Ezen pályázattal kapcsolatban terveink között szerepel egy kérdőíves felmérés készítése, amelynek kivitelezése már folyamatban van. A kérdőív fókuszában a pályázattal kapcsolatos utóhatások és tapasztalatok lesznek. Ezek a tapasztalatok jelentős mértékben hozzájárulnak a hazai falusi turizmus fejlődéséhez" – tájékoztatta lapunkat a FATOSZ.

Az elnökségi ülések az is szóba került, hogy a Szövetség által indított „Lehetőségek a falusi turizmusban" képzés nagyon sikeres, az elmúlt időszakban 100-nál is többen végezték már el. Jelenleg párhuzamosan két képzés is zajlik összesen, több mint 50 hallgatóval.

„Örömünkre szolgál, hogy az érdeklődés továbbra is töretlen, folyamatosan érkeznek a jelentkezők. Jelenleg várólistánk van, így a nyár előtt lehetőségünk lesz még egy képzés lebonyolítására. A hallgatók nem csupán a védjegy miatt jelentkeznek, sok olyan jelentkező is van, aki magáncélból érdeklődik a képzés iránt. A képzéseink értékelése során rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk. Hallgatóink új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodhattak. Az OKJ képzésekkel kapcsolatos változtatások a Szövetség által szervezett képzést nem érintik" – közölték.