Sikeres élő workshop Pozsonyban

Forrás: turizmus.com

 2021. június 30. 18:12

Nagy sikerrel zajlott le június 29-én Pozsonyban a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalata, a Visit Hungary első személyes jelenléttel megrendezett nemzetközi workshopja.

A rendezvényen részt vevő partnerek száma felülmúlta a járványhelyzet miatti óvatos várakozásokat. A regisztrált szlovák szakemberek 88 százaléka megjelent az eseményen, aktívan érdeklődve Magyarország turisztikai termékei iránt. A rendezvény időzítése nem is lehetett volna ennél ideálisabb: néhány nappal a két ország közötti határnyitást követően a workshopra kiállítónak jelentkezett tíz magyar szolgáltató már az üzleti kapcsolatait építhette a szlovák fővárosban – számoltak be a szervezők lapunknak.

A vendégeket a pozsonyi magyar nagykövetség képviseletében Márvány Miklós első beosztott köszöntötte, külön kiemelve a rendkívül jó szlovák-magyar kapcsolatokat, valamint a visegrádi együttműködés jelentőségét, amelynek soros elnöki tisztét július 1-jétől Magyarország veszi át.

Zakariás Fruzsina, a Visit Hungary vezérigazgató-helyettese köszöntőjében szintén méltatta a visegrádi négyek regionális együttműködését, külön kiemelve, hogy a magyar elnökség minden eddiginél több forrást különített el a V4-ek turisztikai együttműködésének fejlesztésére, valamint közös turisztikai promóciós aktivitásokra a távoli küldő piacokon.

Zakariás Fruzsina köszönti a szlovák vendégeket

Fotó: MTÜ

Fekete Magdolna, a Visit Hungary visegrádi négyekért (lengyel, szlovák és cseh piacok), valamint Romániáért felelős főtanácsadója országprezentációjában Budapest mellett a különböző vidéki desztinációk megismertetésére tette a hangsúlyt:

„Nemcsak a már ismert és kedvelt turisztikai desztinációkat szerettem volna bemutatni, hanem hangsúlyt szerettem volna helyezni a keleti országrészre, illetve a Greater Budapest régióra is. Megemlítettük a jövő évi nagyszabású „Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítást is, hiszen a szervezők a szlovák piacról is jelentős számú látogatót várnak oda" – mondta Fekete Magdolna.

A prezentációt követően a szlovák szervező minden megjelent magyar szolgáltatót bemutatott szlovák nyelven, a partnerek pedig "rendkívül nagy örömmel és érdeklődéssel" látogatták meg asztalaikat.

Élénk megbeszéléseket folytattak a szolgáltatók

Fotó: MTÜ

A rendezvényt követően a szolgáltatók elégedetten nyilatkoztak a kapcsolatépítési és üzletszerzési lehetőségekről, mind a szervezést, mind a szlovák partnereket illetően.

A Visit Hungary Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága a Covid-19 pandémia miatt sokkal több turisztikai küldőpiacon van jelen, mint korábban. A forgalom- és vendégéjszaka generálás elsődleges tevékenységgé vált azokból az országokból, amelyek földrajzilag közel fekszenek hazánkhoz, és ahonnan – természetesen a járványügyi intézkedéseket figyelembe véve – akár személygépjárművel is nagy számban érkezhetnek látogatók Magyarországra.

Ezt támasztják alá Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai is, amelyek szerint Szlovákia jelentősége 2020-ban nemhogy csökkent volna, hanem a küldő piacok rangsorában a vendégforgalom alapján a 11. helyről bekerült a top10-be, és a 8. helyre lépett előre. Ráadásul a pandémia alatt a szlovák vendégek által hazánkban eltöltött vendégéjszakák száma is emelkedett.