Sikeres országpromóció Rómában

Forrás: turizmus.com

 2021. július 15. 17:42

Rómában szervezett nagyszabású, reprezentatív sajtóeseményt július 8-án az ADUTEI (a külföldi turisztikai ügynökségek Olaszországba kiküldött munkatársainak szövetsége), amelyre a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalata, a Visit Hungary olasz piacszakértője is meghívást kapott.

A római Il Quirinale szállodában szervezett rendezvényt kifejezetten az újságíróknak szólt, kiemelve a nemzetközi turizmusról és a különböző desztinációkról szóló hírek, a turisztikai média jelentőségét – tájékoztatta lapunkat a Visit Hungary közleményből.

Az eseményen most először a megjelent külföldi piacszakértők is lehetőséget kaptak hazájuk rövid bemutatására, így Terjék Máté, a Visit Hungary Olaszországért felelős piacszakértője is bemutathatta a desztinációnkkal kapcsolatos friss híreket, fejlesztéseket, valamint a következő hónapokban az olasz piacon tervezett tevékenységeit.

„Magyarország kincseiről beszéltem, majd a gyógyfürdők és termálfürdők kultúrájáról, 8 UNESCO-világörökségi helyszínünkről, a különleges gasztronómiánkról és a borvidékekről, a természeti kincsekről és egy kicsit a kultúránkról is" – mondta.Hozzátette: "Olyan szemszögből mutattam be Magyarországot, amelyet az olasz közönség részéről eddig még senki nem ismert, ezzel igyekeztem felkelteni az érdeklődésüket."

olaszpromo

A záróvacsora kiváló lehetőséget nyújtott a kapcsolatépítésre az Olaszországban működő külföldi turisztikai irodák igazgatóival és az újságírókkal.

Fotó: Visit Hungary

A záróvacsora kiváló lehetőséget nyújtott a kapcsolatépítésre, az Olaszországban működő külföldi turisztikai irodák igazgatóival, valamint számos újságíróval és televíziós műsorvezetővel való találkozásra.

Terjék Máté a rendezvényt megelőzően és azt követően is sales callt szervezett Rómában működő tour operatorokkal. A találkozók fő célja kapcsolatépítés volt azokkal a szakemberekkel, akik már évek óta nem kínáltak magyarországi utazást a katalógusukban. Tapasztalata szerint a találkozókat nagyra értékelték az olasz partnerek. Elmondták, hogy egy olyan különleges pillanatban, mint amiben most élünk, új úti célokra, termékekre van szükségük, amelyeket ajánlani tudnak az ügyfeleiknek.

olaszpromo

Terjék Máté prezentál az olasz sajtónak

Fotó: Visit Hungary

Ebben az értelemben Magyarországot még felfedezésre váró, sokoldalú úti célnak tekintik, mivel képes a turisták sokféle csoportját megszólítani.

Olaszország hagyományosan meghatározó szerepet tölt be a hazánkba irányuló turisztikai forgalomban, 2020-ban a kilencedik legfontosabb küldő piacunk volt. Az olasz utazók tavaly elsősorban Budapestre érkeztek, a teljes olasz vendégforgalom háromnegyede a fővároshoz köthető– Budapesten Olaszország a 3. legfontosabb küldő piac volt. A vidéki területek közül a Balaton környékének és Győr-Pannonhalma térségnek van még jelentősebb szerepe olasz beutazó forgalomszempontjából.

A koronavírus-válság miatti visszaesés az olasz beutazó forgalmat is súlyosan érintette, a 2019-es adathoz képest 80%-kal volt kevesebb a vendégéjszakák száma 2020-ban. Az olaszországi régiókat vizsgálva az látható, hogy a legtöbben Észak-Olaszországból (59%) és Dél-Olaszországból (23%) érkeztek Magyarországra 2020-ban.