Stratégiai megállapodást kötött a Veszprém-Balaton 2023 és az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2022. április 01. 11:12

Stratégiai partnerként működik együtt a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. a jövő évi Európa Kulturális Fővárosa program minél sikeresebb megvalósítása, valamint Veszprém város és a Bakony-Balaton régió további turisztikai fejlődése érdekében.

Ezeknek a kölcsönösen fontos céloknak a megvalósítását segíti az a megállapodás, amelyet Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, valamint Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója írt alá március 31-én.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program elsődleges célja a régió kulturális kínálatának, sokszínűségének és nemzetközi dimenziójának bővítése, hogy a helyben élők és az oda látogatók a kulturális élet minél szélesebb kínálatához férhessenek hozzá. Ezt segíti és szolgálja a régió turisztikai vonzerejének további erősítése, valamint a rendezvénysorozat nemzetközi népszerűsítése – írták a lapunkhoz eljuttatott közleményben.A két szervezet közös meggyőződése, hogy a program egyedülálló lehetőség nemcsak a régió, de egész Magyarország imázsépítésére, egymással együttműködve pedig még hatékonyabban tudják segíteni az EKF programok sikerét és a regionális turizmus fejlődését. A két szervezet a szakmai stratégiai együttműködésen túl több közös kommunikációs és promóciós kampányt tervez, nemzetközi turisztikai partnerek bevonásával. A cél az, hogy minél többen megismerjék a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programot, és a Veszprém-Bakony-Balaton régió páratlan kulturális, természeti és turisztikai értékeit – fogalmaztak.

Markovits Alíz és Könnyid László a stratégiai együttműködési megállapodás aláírása után

Fotó: MTÜ

Az aláírás kapcsán Markovits Alíz elmondta, a 2023. január 21-ével induló kulturális év sikere érdekében fontos lépésnek tartja, hogy a VEB2023 EKF immár a hazai turizmus legmeghatározóbb szakmai szereplőjét, a Magyar Turisztikai Ügynökséget is stratégiai partnerként tudhatja maga mögött.

„Az MTÜ és a VEB2023 EKF stratégiai együttműködésével kölcsönösen erősíthetjük egymás céljait, azt, hogy minél több kultúrára nyitott látogató érkezzen Magyarországra, és vigyen magával minél több pozitív emléket a Veszprém-Bakony-Balaton régióból és egyúttal Magyarországról" – emelte ki a vezérigazgató. – A most aláírt megállapodás nemcsak a kulturális rendezvénysorozatot segíti, hozzájárul ahhoz is, hogy az elmúlt időszakban kényszerűen csökkenő turizmus az EKF programjainak erejét is felhasználja ahhoz, hogy új lendülettel ismét erősödjön."

Könnyid László vezérigazgató-helyettes az együttműködés fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy „az Európa Kulturális Fővárosa cím 2023-ban nemcsak a városra, hanem az egész térségre, sőt végső soron a teljes turisztikai szektorra és a magyar gazdaságra is pozitív hatással lesz. A programnak köszönhetően még nagyobb figyelem irányul Veszprémre és környékére, az elmúlt évek fejlesztései pedig hozzájárulnak a város turisztikai vonzerejének, és az egész térség ismertségének a növeléséhez. Veszprém és a Bakony-Balaton olyan sokoldalú, négy évszakos desztináció, amely kulturális, természeti és vallásturisztikai adottságai révén is érdemes az Európa Kulturális Fővárosa címre" – tette hozzá.