Szakmai előadások a TIMEA zárórendezvényén

Forrás: turizmus.com

 2021. december 16. 12:57

Szakmai előadások színesítették a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által koordinált Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA) zárórendezvényét a keszthelyi Festetics-kastélyban.

A Széchenyi 2020 keretében megvalósult Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram 8,35 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatásból jött létre, a több éve zajló, most záruló projekt teljes költségvetése 9,823 milliárd forint volt. A program alapvető célja Magyarország turisztikai kínálatának népszerűsítése és három réspiac – az orvosi, a szenior és az akadálymentes turizmus – területén működő vállalkozások szakmai támogatása volt.

Az eseményen felszólaló előadók közül Juhász Szabolcs, az MTÜ turizmusszakmai igazgatója kiemelte, hogy a program hatására várhatóan új piacokat értünk el, oldódik a területi koncentráció. Emellett a szolgáltatások minőségének emelésével, a szemléletformálással növekszik a magyarországi vendégforgalom és az abból származó bevétel. További fontos cél a turisztikai szezon meghosszabbítása.

Czelleng Ádám kutatási és ágazati képzési igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy az adatoknak kiemelkedő szerepe van a Magyar Turisztikai Ügynökség által folytatott marketingtevékenységben.

Juhász Szabolcs, az MTÜ turizmusszakmai igazgatója tart előadást a zárórendezvényen

Fotó: MTÜ

Miklós István, az MTÜ vezető szakértője hangsúlyozta, hogy a Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram a magyar turizmus számára kiváló lehetőséget biztosított a turisztikai országmárka kialakításához, a hazai desztinációk nemzetközi kommunikációjához, valamint a kiemelkedően sikeres imázskampányokhoz.

Erdős Balázs, a Kisfaludy2030 Zrt. igazgatója kiemelte, hogy a Kisfaludy Program kiemelt célja a teljes hazai turisztikai infrastruktúra fejlesztése és megújítása. A Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogramban megfogalmazott legfőbb célok összhangban állnak ezekkel a célkitűzésekkel, hiszen hangsúlyt kapott a szálláshely-, attrakció- és szolgáltatásfejlesztés, továbbá a turizmus területén működő vállalkozások versenyképességének és piaci pozíciójának javítása.