Szakmai országjárásba kezd az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2017. június 01. 09:41

Paradigmaváltás a turizmusban címmel, több mint 10 állomásból álló, országos, szakmai rendezvénysorozatot indít 2017. június elején a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az országjárás első állomása Sopronban lesz - tájékoztatott az MTÜ.

A cél az, hogy a helyi turisztikai döntéshozók jobban megismerhessék az Ügynökség desztinációs elképzeléseit és további lehetőség nyíljon mind a résztvevőknek, mind az előadóknak a kapcsolódó ötletek és elképzelések megosztására.

2016-ban a turizmus rekordévet zárt a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Az ágazat versenyképességének további javulásában elsőrendű szerepet játszik a Magyar Turisztikai Ügynökség desztináció alapú fejlesztési stratégiája, amelynek keretében már megkezdődött a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek kijelölése. Az MTÜ országjárásának éppen az a célja, hogy az Ügynökség szakemberei szakmai körben fejtsék ki a fejlesztési elképzeléseket, ismertessék az MTÜ országos, valamint az adott térségre vonatkozó feladatait, fejlesztési programjait.  Az esemény lehetőséget ad arra is, hogy az MTÜ tájékoztatást nyújtson a legfontosabb, turizmust érintő trendekről, a hazai turizmus jelenlegi helyzetéről, főbb kitörési pontjairól. A rendezvény emellett platformot biztosít arra, hogy a turizmus helyi szereplői is megoszthassák az adott turisztikai térséghez kapcsolódó elképzeléseiket a szakma képviselőivel.

Az országos szakmai rendezvénysorozat első alkalommal, a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térséghez kapcsolódóan, Sopron városába látogat el, június 6-án.

A soproni rendezvényen előadást tart dr. Guller Zoltán, a MTÜ vezérigazgatója, Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, dr. Gajda Tibor, az MTÜ turizmus-stratégia és turisztikai fejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese és Bánhegyi Zsófia, az MTÜ marketing-kommunikációjáért felelős vezérigazgató-helyettese - zárul az MTÜ híradása.