Szállj be egy jó ötlettel a turizmus élvonalába!

Forrás: turizmus.com

 2019. október 09. 15:37

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány turisztikai innovációs versenyt hirdetett turizmus-vendéglátás alapszakos (BA), valamint turizmus-menedzsment mesterszakos (MA) hallgatók számára. A legjobb pályamunkák nagy értékű díjazásban részesülnek.

A versenyen olyan nappali tagozaton tanuló, magyar állampolgárságú hallgatók vehetnek részt, akik hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek valamely magyarországi egyetemen, illetve főiskolán turizmus-vendéglátás alapszakon (BA), illetve turizmus-menedzsment mesterszakon (MA) és hallgatói státuszuk a verseny meghirdetésétől annak lezárásáig aktív.

Október 31-ig várják a diákcsapatok innovációs pályázatát

Fotó: Facebook / CheckInn

A pályázók háromfős csapatokban nyújthatnak be pályamunkát a következő három téma egyikében:

– közvetlenül a szállodaiparhoz kapcsolódó innováció,

– más szakmai terület átültetése a szállodaiparba (pl. IT digitalizáció),

– szállodai vendéglátáshoz kapcsolódó innováció (F&B).

 

Tartalmi és formai kritériumok

A pályázók a pályamunkákat október 31-ig adhatják be a www.check-inn.hu felületen keresztül. Ezen a felületen történik a későbbiekben a pályázatok bírálata és nyomon követése is.

A pályamunkákat az előírásoknak megfelelő formátumban kell beadni. Az első fordulóban beadott pályamunkáknak négy részből kell állniuk.

1/ Tartalmazniuk kell egy víziót, vagyis az innovációs ötlet mögött szereplő történetet, amely alapjaiban meghatározza az innováció által előidézni kívánt jövő képét és értéket, melyet az innováció teremt. Ezt egy maximum 2500 karakteres szövegben kell leírniuk a pályázóknak.

2/ Szintén 250 karakterben kell összefoglalni az innováció pontos és részletes leírását.

3/ Azt az üzleti modellt is ismertetni kell, amely garantálja, hogy nyereségesen fenntartható lesz az innováció.

4/ Ki kell dolgozni a projekt megvalósíthatósági koncepcióját.

A második fordulóba továbbjutott pályázóknak egy maximum 15 perc hosszúságú videót is fel kell tölteniük az online felületre, melyen bemutatják ötletüket.

Pályamunkák elbírálása

A pályamunkák elbírálása két fordulóban történik. Az első forduló során kiválasztják az egyes kategóriákban benyújtott pályamunkák legjobb 20%-át, amelyek tovább jutnak a második fordulóba.

Az MTSZA olyan szakembereket kér fel a pályamunkák elbírálására, akik képesek az innovációt különböző aspektusaiban értékelni, többek között a szállodaipar, a turizmus-gazdaságtan, a közgazdaságtan, az IT/számítástechnika és a design-művészet területéről.

Minden egyes pályamunkát két bíráló bírál el. Egy bíráló maximum 50 pontot adhat egy-egy pályamunkára, a pontozás során figyelembe véve az ötlet újszerűségét, eredetiségét, megvalósíthatóságát, életképességét és fenntarthatóságát.

A bírálóknak a pályaművek pontozásán túl jelölniük kell egy-egy olyan pályamunkát, amelyet közönségdíjasként szavazásra ajánlanak.

 

Egymillió forintos ösztöndíj és fesztiválbérlet

A győztes pályamunkát benyújtó csapat tagjai összesen hárommillió (fejenként egymillió) forintot kapnak ösztöndíj formájában, mindhárom kategóriában.

Az MTSZA azt is vállalja, hogy támogatási szerződést köt közösen meghatározásra kerülő szakmai projekt megvalósítására azon felsőoktatási intézménnyel, amelynek hallgatói az adott kategória legmagasabb pontszámban részesülő pályamunkát benyújtották. A támogatás összege bruttó hárommillió forint.

Kiosztanak egy közönségdíjat is, ennek nyertesét a február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gála résztvevői fogják megszavazni az öt legjobb ajánlásban részesülő pályamunka közül. A legtöbb szavazatban részesülő pályamunkát benyújtó csapat minden tagja fejenként két darab, egy hétre szóló fesztiválbérletet kap a 2020-as Sziget Fesztiválra.

További információk és a pályázatok beadása itt: www.check-inn.hu

Kapcsolódó cikkek

Találjuk fel a jövőt!

2019. szeptember 26.