Szent Márton-napi libalakomát rendezett az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2019. november 09. 17:21

„Kóstolj bele az ősz ízeibe!" címmel tartott Szent Márton-napi libalakomát a Magyar Turisztikai Ügynökség a budapesti Akvárium Klub előtt, szombaton.

Szombaton „Kóstolj bele az ősz ízeibe!" elnevezésű kóstolóra várta az érdeklődőket Budapesten a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy megidézze Szent Márton napjának legendáját és népszerűsítse a hozzá kapcsolódó libalakoma hagyományait.

Az Erzsébet téren felállított, az alkalomra egyedi dekorációt kapott food truckból Krausz Gábor, a TV2 „Séfek Séfe" című gasztro-reality műsorának mentor-zsűritagja kínálta négyfogásos kóstolómenüjét – természetesen a libával a középpontban.

Libacomb rolád mákos nudlival és édesköményes párolt káposztával, sült libakolbász narancsos lilakáposzta-krémmel és snidlinges polentával, libamáj quiche aszalt szilvával és sütőtökös-almás rétessel kínált konfitált libamell szerepelt többek között a közel tíz évig Londonban, Michelin-csillagos séfek mellett dolgozó mesterszakács étlapján.

„A Szent Márton-nap az egyik kedvenc ünnepem, hiszen nemcsak séfként jelent kihívást egy izgalmas libás menü összeállítása, de az adventi böjt előtt ekkor van az utolsó alkalom nagyobb lakomákra" – mondta el Krausz Gábor.

Krausz Gábor

Fotó: MTÜ

„Nagyon szeretek szárnyassal dolgozni, libával és a májával pedig különösen, mert a legszaftosabb alapanyagok egyike, a magyar liba pedig méltán világhírű, amelyre igazán büszkék lehetünk" – tette hozzá a séf, aki kimondottan örül annak, hogy az elmúlt években a Szent Márton-napi hagyományok újraéledtek, mert ez egy újabb kiváló alkalom arra, hogy minőségi magyar alapanyagokból készült ételek kerüljenek az asztalra.

Ízletes libafalatok

Fotó: MTÜ

Az ízes élmények mellett interaktív kvízekkel tehették próbára a Szent Márton-napi néphagyományokkal kapcsolatos tudásukat az érdeklődők különböző nyereményekért cserébe, illetve az ismert gamer Nagy Benedek, azaz Beniipowa segítségével virtuális valóság szemüveggel is bebarangolhatták Magyarország tájait, rejtett kincsek után kutatva.

A hétvégi akció arra hívta fel a figyelmet, hogy Szent Márton-nap alkalmával is érdemes útnak indulni és felfedezni az országot. Nemcsak a táj páratlan szépsége és az őszi élmények különlegessége csábít ilyenkor belföldi utazásra, hiszen Szent Márton-nap alkalmából a vendéglátóhelyek a visszahívó vendégszeretet jegyében erre az alkalomra készített tradicionális libalakomával és kitüntetett figyelemmel várják a vendégeket országszerte.

A Szent Márton-napi ajánlatok a csodasmagyarorszag.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó cikkek