Szenteste nem lesz kijárási tilalom, Magyarország sem fogadja a brit járatokat

Forrás: MTI / turizmus.com

 2020. december 21. 10:56

A kormány december 24-én estétől másnap reggelig felfüggesztik a kijárási tilalmat és december 22-én 0 órától megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmú repülőgépek leszállását.

Az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján Gál Kristóf, az operatív törzs műveleti központjának helyettes vezetője bejelentette, hogy egy kormánydöntés értelmében december 24-én estétől 25-én reggelig felfüggesztik a kijárási tilalmat. Marad a magánrendezvények esetében a 10 fős korlátozás, de szenteste a tíz főbe nem számítnak bele a 14 évesnél fiatalabbak.

Szentestére ideiglenesen enyhíti a korlátozásokat a magyar kormány

Fotó: 123rf

A kormány arról is döntött, hogy a koronavírus új változatának terjedése miatt hétfő éjféltől, azaz december 22-én 0 órától megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmú repülőgépek leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is.

A dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel Budapesten, a Karmelita kolostorban, miután átadta az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek a kinevezési okiratukat.

2021 vége előtt "nem leszünk túl a válságon" – hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: könnyebb szakaszok talán lesznek az első adag vakcina után, majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően, "de mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd".