Szeptemberben is tovább nőtt a turizmus teljesítménye

Forrás: turizmus.com

 2018. november 09. 09:53

Az ország minden részében nőtt a vendégforgalom, a belföldi forgalom pedig jelentős emelkedést mutatott.

A Magyar Turisztikai Ügynökség az első háromnegyed év adatai alapján arra számít, hogy 2018-ban is kiemelkedő évet zár a turizmus Magyarországon, hiszen az ágazat minden fontos mutatója javult: tovább emelkedett a vendégek és a vendégéjszakák száma, és a szálláshelyek árbevétele is.

2018 első kilenc hónapját is eredményesen zárta a magyar turizmus, a vendégek száma 5,2 százalékkal, a vendégéjszakák száma 3,9 százalékkal, a szálláshelyek árbevétele pedig 9,4 százalékkal emelkedett. Idén szeptemberben minden turisztikai térségben nőtt a vendégforgalom, a Balatonnál például 10 százalékkal több vendégéjszakát mértek a szálláshelyek. A növekvő forgalomnak és a szezonalitás csökkenésének köszönhetően a szálláshelyeknek, vendéglátóhelyeknek is jobban megéri tovább nyitva tartaniuk az évben.

Ősszel is nőtt a balatoni forgalom

Fotó: turizmus.com

Szeptemberben 7,7%-kal több belföldi vendég, 7,9%-kal több vendégéjszakát töltött a hazai szálláshelyeken, mint egy évvel ezelőtt. Mindezt ösztönzi a Turisztikai Ügynökség őszi forgalomélénkítő kampánya is, a külföldi turistákat pedig a legújabb országimázs kampánnyal bátorítják Magyarország felfedezésére. 2018 első kilenc hónapjában kiemelkedő volt az Egyesült Államokból és a Romániából érkező vendégforgalom bővülése, de több mint egy éve folyamatosan bővül orosz vendégéjszakák száma is.