Szerbia kivételével unión kívüli polgárok nem léphetnek be hozzánk

Forrás: MT!/turizmus.com

 2020. július 02. 09:44

A vírushelyzet miatt Magyarország visszaállít egyes korábbi korlátozásokat. Szerbia kivételével a többi nem uniós országból mégsem lehet belépni hazánk területére.

Nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat Magyarország Szerbia kivételével, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai uniós ország előtt.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Unió július 1-jétől 14 nem uniós ország polgárai számára tette lehetővé a beutazást.

Az unió által koronavírus tekintetében biztonságosnak ítélt országok a következők: Algéria, Ausztrália, Kanada, Georgia (Grúzia), Japán, Montenegró, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Szerbia, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia és Uruguay.

Sorok a röszkei határátkelőnél. A szerb állampolgárok jöhetnek Magyarországra, de a többi 13 nem uniós ország polgárai nem

Fotó: 123rf.com

A miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban, az operatív törzs ülése után azt mondta: arról is döntöttek, hogy visszaállítják az átutazók számára a kötelező korridor használatát. Az országon áthaladó tranzitutasok – csakúgy, mint a koronavírus-járvány tetőpontjának időszakában – nem hagyhatják el a kijelölt útvonalat, a határellenőrzések pedig továbbra is szigorúak lesznek – tette hozzá.