Szicília már a koronavírus utáni turisztikai újraindulást tervezi

Forrás: turizmus.com

 2021. február 05. 13:39

Ahogy a koronavírus elleni vakcinát lassan az egész világon elkezdik alkalmazni, Szicília máris azon kezdett el dolgozni, hogy a szigetet a turizmus segítségével ismét gazdasági virágzáshoz segítse.

Szicília, az öt olasz autonóm régió egyike, egy jól meghatározott, promóciós turisztikai tervvel készül a koronavírus utáni újraindulásra, hogy a 2020-ban elszenvedett óriási gazdasági veszteségeket amiket a szektorban az utazások leállása miatt tapasztaltak, helyrehozhassa - írja az eturbonews.

 

Barátság-paktum a kulturális turizmus fellendítésére

Trapani város ötlete volt, hogy a 2022-es olasz kulturális főváros verseny döntősei összefogjanak, hogy ne menjen kárba a létrehozott, gazdag kulturális örökségekkel kapcsolatos tervezési folyamat és a nagyszerű együttműködési hálózat. Ezt erősítendő, egy “barátság-paktumot” írt alá az érintett 10 döntőbe jutott város és Procida, a nyertes. A résztvevők szerint a kultúra segíthet a világjárvány utáni fellendülésben, és elengedhetetlen út a kulturális turisztikai ágazat és a vállalkozások támogatásához.

 

A fejlesztési terv innovatív kezdeményezései

Szicília kisebb szigeteit buszokkal, minibuszokkal és egyéb technológiai innovációs eszközökkel látják majd el, amelyek ösztönzik az öko- és a fenntartható turizmus fejlesztését is. Malfa községben, a Salina szigeten, a buszokat egy “zöld útvonalon” tervezik majd használni, ami magába foglal egy természetvédelmi szigetet is.

Nelle Madonie emellett elindította az „Erdei Fürdőközpont” projektet, amelynek célja a Madonie Park terápiás és egészségügyi potenciáljának kiaknázása. Madonie Szicília egyik legfontosabb hegyvonulata, a sziget északi részén található, ahol az őshonos növényzet magas terápiás értékét növelnék, meghatározott útvonalakkal és új telepítésekkel.

szicilia_123rf

Az Állami Pénzverde Szicíliának szenteli a 2021-es numizmatikai gyűjtemény egyik érméjét

Fotó: 123rf.com

Megkezdődött a munka Luigi Pirandello Nobel-díjas (1934) olasz dramaturg, regényíró, költő és novellaíró házának felújításán is. A ház Szicília egyik legrégebbi városában, Agrigentóban található. A Templomok Völgye Régészeti Parkhoz tartozik, amely a görög művészeteknek és építészetnek az egyik legkiválóbb példája. A ház egy XVIII. század végi vidéki birtok, felújítása során egy avantgárd kulturális teret alakítanak majd ki.

 

Palermo történelmi központjának helyreállítása

A helyreállítási munka többek között tartalmazza a Karsában található sarutlan karmeliták nővérek kolostorának, Palermo egyik legszebb középkori negyedének felújítását és egy befejezetlen katolikus templom felépítését, melynek története II. Szulejmán török ​​szultán idejére nyúlik vissza. Ezen kívül megvilágítják az UNESCO műemlékeit és gyalogos sétányait, és átépítik a regionális kortárs művészeti múzeumot, a Riso Museum Museo-t és a „Ganciát,” egy történelmi, 1490-ben épített templomot.

Az Állami Pénzverde úgy döntött, hogy Szicíliának szenteli a 2021-es numizmatikai gyűjtemény 15 érméjének egyikét, amely tipikus, ezer éves szicíliai szimbólumokat jelenít majd meg: a cannolit, egy tipikus szicíliai péksüteményt, a passitót, egy édes bort, valamint a Temple of Concordot.