Szlovákia is elfogadja a magyar védettségi igazolást

Forrás: turizmus.com

 2021. május 28. 09:26

A szlovák egészségügyi miniszter aláírta a védettségi igazolások kölcsönös elismerését Szlovákia és Magyarország között Gyimesi György szlovákiai parlamenti képviselő közlése szerint.

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter aláírta a védettségi igazolások kölcsönös elismerését Szlovákia és Magyarország között – írja a Körkép.sk Gyimesi György szlovákiai parlamenti képviselő Facebookon közzétett bejegyzése alapján.

“A részletek véglegesítését követően a két ország minisztériuma között napokon belül rendeződik a helyzet, megoldva ezzel az állampolgárok egyik égető problémáját! Örülök, hogy a sok befektetett munka és tárgyalás meghozta az eredményt!” – fogalmazott Gyimesi.

A megállapodás részleteit napokon belül véglegesítik

Fotó: 123rf

A szlovák lap szerint az oltási igazolások kölcsönös elismerésének javaslatával még hetekkel ezelőtt Magyarország rukkolt elő. Szlovákiában azonban akkor még az egyes oltóközpontok által kiadott igazolások formájának egységesítése is megoldatlan probléma volt. Ezt a kérdést a múlt héten sikerült az egészségügyi minisztériumnak megoldani.