Társkereső applikációknál alkalmazott módszerekkel oldják meg a munkaerőhiányt

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. május 17. 07:00

Egy magyar fejlesztésű alkalmazás nemcsak hatékonyabbá teszi a toborzást, de rengeteg új munkavállalót von be olyan munkákra, amelyeket évek óta nehéz betölteni.

Modern társkereső applikációknál alkalmazott módszerekkel hozzák össze a munkakeresőket és munkáltatókat, amivel már 3500 műszakot töltöttek be rövid és hosszú távra.

Egyre többen keresnek rugalmas feltételekkel munkákat, a Giggle alapítói szerint pedig nemcsak világszerte, de Magyarországon is errefelé tolódik a piac.

„A munkakeresők számára egyre fontosabb az azonnaliság és az előre elköteleződés minimalizálása, aminek eredményeként olyan álláskeresők is kipróbálnak például vendéglátós munkákat, akiknek soha eszébe nem jutna hasonló állandó állások között böngészni. Fontos, hogy a pontos munkaidő, a feladatkörrel és kifizetéssel kapcsolatos feltételek, valamint a pontos lokáció előre világosak legyenek a jelentkezők számára” – fejtette ki Sebestyén Ádám, a Giggle egyik alapítója.

A legjobb munkavállalók kiválasztását előszűréssel, részletes profilokkal és értékelésekkel segítik

Fotó: Giggle

Rövid távra keresve hatékonyan találnak tartós munkavállalókat is

A társkeresős alkalmazások módszereihez hasonló megoldásokat alkalmazva a Giggle kiszélesíti az elérhető álláskeresők körét, ezáltal a munkáltatók rövid távra keresve hatékonyan találhatnak akár tartós munkavállalókat is.

„Máshogy szólítjuk meg az egyetemistákat, diplomásokat vagy szakképzett munkavállalókat, így sokkal könnyebben létrejön egy match, azaz találkozás. Videós előszűrésekkel és értékelésekkel tesszük könnyebbé az elbírálást, míg az automatizált elfogadási és lemondási folyamattal villámgyorssá válik a toborzás. Ha hosszú távra keresnek alkalmazottat a munkaadók, akkor is műszak alapon találkoznak, ami az esetek többségében visszatérő munkavállalássá alakul át. Ez sokaknak nem komfortos az elején, de az eredmények igazolják, hogy jól működik!” – tette hozzá Birizdó Ádám, a Giggle másik alapítója.

Sebestyén Ádám (b) és Birizdó Ádám (j) a Giggle alapítói

Fotó: Giggle

A szakemberek szerint egy likvidebb, igazán jól működő munkaerőpiachoz vezető út sok feladattal és kompromisszummal van kikövezve, de jó úton járnak partnereikkel. A Giggle sikerét jelzi továbbá, hogy a napokban az év HR-szolgáltatói megoldása díját nyerte el a HRBEST díjátadón.

„Az első lépés, hogy sok év után végre mindenki elfogadja a szakemberhiányt, és ne a meglévő piacon keresse a hiányzó tapasztalatot, hanem lehetőségeket teremtsünk új munkavállalók számára kiépíteni azt. Amikor az állandó és rugalmas munkaerő összhangban tud dolgozni, mindenkinek könnyebb az élete – ha működésébe minden partnerünk be tudna illeszteni egy rugalmas munkavállalói kört, az minden eddiginél reziliensebbé tenne vállalkozásokat és iparágakat is hosszú távon.”


(X)