Tavaszi ADS-regisztráció határidejére figyelmeztet a Magyar Turisztikai Ügynökség

Forrás: turizmus.com

 2017. április 24. 15:08

Fontos, közelgő határidőre hívja fel az MTÜ azoknak a beutaztatóknak a figyelmét, amelyek kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatását tervezik.
A Magyar Turisztikai Ügynökség felhívja az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet alapján a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal által nyilvántartásba vett utazásszervezők figyelmét, hogy amennyiben az Európai Unió és Kína közötti ADS (approved destination status – jóváhagyott célország) szándéknyilatkozat, illetve az ahhoz kapcsolódó vízumszabályok feltételeinek betartása mellett kínai turistacsoportok ADS keretében történő beutaztatását kívánják folytatni, regisztrációs szándékukat 2017. április 28-ig küldjékmeg a Magyar Turisztikai Ügynökségnek.

 

A regisztrációhoz kérjük, hogy az itthon.hu oldalon elérhető http://szakmai.itthon.hu/ads-listalinkről letölthetőnyilatkozatot és adatlapot kitöltve 2017. április 28-ig küldjék meg az oliver.fodor@mtu.gov.hu és az eszter.lencses@mtu.gov.hu e-mail címre.

A jelentkező utazási vállalkozások adatait – az Európai Unió és Kína közötti ADS-szándéknyilatkozat értelmében – a regisztrációt követően megküldjük a Kínai Turisztikai Hatóság és az Európai Unió illetékes szervei részére, amely időponttól a jelentkezők részére lehetőség nyílik az ADS-rendszerben, annak feltételei szerint a kínai turisták beutaztatására.

A korábbi ADS-listán már szereplő utazásszervezőknek nem szükséges újra regisztrálniuk.Amennyiben viszont az előző regisztráció óta eltelt időszakban a korábbi ADS-listás vállalkozás valamely adatában változás következett be, azt szintén a regisztrációs nyilatkozat és adatlap kitöltésével kérjük jelezni.