Távoktatás? Akkor Edutus Egyetem!

Forrás: turizmus.com

 2020. március 17. 13:03

A jelenleg kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az oktatási intézményeknek át kell állniuk a távoktatásra. Ez sok intézményre nézve előkészületek sokaságát és akciótervek kidolgozását jelentheti, azonban az Edutus Egyetemen ez nem egy pilot projekt.

A digitális környezetben történő oktatás az Edutus Egyetemen már bevett gyakorlat, ezért számukra az átállás zökkenőmentes, oktatási napoktól nem esnek el hallgatóik - írják közleményükben.

Jól bevált megoldás a levelező képzésben, hogy a tatabányai helyszínen tart órát az oktató, amit akár otthonról, akár a Budapesten előkészített webináriumi teremből valós időben követhetnek a hallgatók.

A webináriumi technológia további előnye, hogy az előadásokról készült videófelvételeket közzéteszik a nappali és levelező tagozatos hallgatók számára is, segítve ezzel a vizsgákra való felkészülést minden hallgató, de különösen azok számára, akik nem tudtak jelen lenni egy-egy foglalkozáson.

Számos előnye van a digitális környezetben történő oktatásnak

Fotó: 123rf.com

A jelenlegi veszélyhelyzet ideje alatt az órák távoli elérését minden hallgató számára lehetővé teszik, tehát az egyetem diákjai bárhonnan becsatlakozhatnak a tanórákba, és vissza is nézhetik az előadásokat.

Természetesen vannak kivétel alá eső gyakorlati tárgyak, leginkább a műszaki képzéseken (pl. a laboratóriumokhoz kötött gyakorlatok), amelyek oktatását tömbösítve oldják meg, amint a jelenléti oktatás lehetővé válik.