Telt ház és várólista a berlini ITB-n

Forrás: turizmus.com

 2018. február 26. 14:56

Nem mutatja a kifáradás jeleit a berlini ITB: megteltek a kiállítói csarnokok, több standon még várólista is van.

Március 7-11. között rendezik meg Berlinben a világ egyik legjelentősebb turisztikai vásárát, amely a szervezők szerint ismét közel telt házas lesz.

A szervezők 10 ezer kiállítót és 110 ezer szakmai látogatót várnak az idén 26 pavilont megtöltő vásárra a világ több mint 180 országából.

Rengeteg az új kiállító Dél-Amerikából, az arab országokból és Ázsiából. Az utazási technológiák iránt is rendkívüli az érdeklődés.

A vásár beharangozó sajtótájékoztatóján David Ruetz, az ITB Berlin igazgatója; Harry Glawe, Mecklenburg-Western Pomerania gazdasági minisztere; Dr. Martin Buck, Messe Berlin, Wolfgang Waldmüller,  Mecklenburg-Western Pomerania Turisztikai Hivatala

Fotó: ITB Berlin

Abu Dhabi megduplázta standjának méretét, Ras al-Khaimah és Fujairah is jóval nagyobb területet bérel, mint korábban. Vietnam és Laosz a tavalyihoz képest kétszeresére növelte standjának méretét. Egyiptom látványos installációval tér vissza a vásárra. Az ITB legnagyobb kiállítója Törökország lesz.

Vannak olyan országok, például Ukrajna és Tádzsikisztán, amelyek standja annyira megtelt, hogy egyes kiállítók csak a várólistára kerülhettek fel. Hasonló a helyzet India standján is. Csehország, az Egyesült Királyság és Szardínia a korábbinál nagyobb területet bérel. A román és a szlovák standon is akadnak szolgáltatók, akik csak a várólistára tudtak felkerülni.

A fenntartható és a kalandturizmus egyre fontosabb a fiatalabb generációk számára, ez abból is látszik, hogy a 4.1-es csarnokban minden egyes négyzetmétert kiadtak a szervezők. A luxusutazásokat kínáló szolgáltatókat az idén először elkülönítve, a 9-es csarnokban mutatják be a Loop Lounge-ban.

A vásár idén kiemelten foglalkozik az orvosi turizmussal is. Bár ez a tematika csak tavaly debütált az ITB-n, az idén már nagyobb csarnokba költöztek a szolgáltatók a megnövekedett érdeklődés miatt. A kiállítók között ott van Lengyel- és Horvátország, Törökország és a Dominikai Köztársaság.

A melegek és más szexuális kisebbségek (LGBT) képviselőinek szóló utazási ajánlatokkal egy külön LGBT-pavilonban találkozhatnak az érdeklődők. A vásár technológiai részén is sokkal több cég akart bemutatkozni, mint amennyi hely volt, ezért sokan itt is várólistára kerültek.

A kínai nagyágyú, a Ctrip első ízben jelenik meg a berlini vásáron. Március 7-én este kínai estet is rendez az ITB Berlin. Az ITB Berlin március 7-9. között csak szakmai látogatókat fogad.

További információ: www.itb-berlin.com.