Természeti kincsek Dubajban

Forrás: turizmus.com

 2019. március 20. 09:58

Dubaj egy gazdag és változatos természeti környezetnek ad otthont – legyen szó hegyekről, mangrovefákról, sivatagról vagy tengerpartról.

A természeti kincsek között meg kell említenünk az Al Qudra-tavakat, egy rejtett sivatagi oázist, 10 hektárnyi mesterséges tóval, vagy az elkerítetlen Al Marmoom sivatagi természetvédelmi területet.

Mindezek mellett nem feledkezhetünk meg a Ras Al Khor vadvilági menedékhelyről sem, ami a világ néhány védett városi területének egyike, amelyet globálisan fontos madárterületnek nyilvánítottak.

Fotó: Dubai DCTM

A Hatta-hegységben a látogatók a természet kincseit élvezhetik a szabadtéri és extrém programok keretében: hegyek, tavak, vádik, farmok, töltések és friss levegő.

Továbbá a dubaji teknősrehabilitációs-projekt a Dzsumeira-partszakasz mentén óvja, védi és rehabilitálja a beteg vagy sérült teknősöket. 2004 óta több mint 1000 teknőst mentettek meg, majd engedtek vissza a szabadba.

Fotó: Dubai DCTM

Ha a fentebb említett kezdeményezésekről még többet szeretnél megtudni, akkor ismerd meg a Dubaj Szakértő (Dubai Expert) szórakoztató, magyar nyelvű online oktatóprogramot, ahol a játékosoknak ideális dubaji úti terveket kell készíteniük a látogatók különböző típusai számára – változó életkorral, érdeklődéssel és büdzsével.

Miután a játék az elért eredményeket folyamatosan menti, így akár néhány hét alatt is befejezhető – nem kell minden újdonságot azonnal feltérképezni.

A Dubaj Szakértők közül két „szerencsés” dubaji úttal is gazdagodhat (repjegy + szállás 2 főre) – pontosabban „személyes” dubaji élményekre az első magyar Dubaj Szakértő és a legtöbb pontot gyűjtő játékos számíthat.

Vágj bele a kalandba: CSAK napi 30 perc 14 napon keresztül.

Fedezz fel Dubajban mindent, amit lehet!

IDE KATTINTVA KEZDHETED

(x)