Holczerné Szentirmai Ágnes a TUTSZ új elnöke

Forrás: turizmus.com

 2020. november 26. 17:19

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) tisztújító közgyűlésén a tagok elnökké választották Holczerné Szentirmai Ágnest, a HON-IFO Üzletviteli Tanácsadó Kft. tulajdonos ügyvezetőjét, a szervezet korábbi titkárát.

A november 25-én megtartott közgyűlés a koronavírus-járvány miatt online keretek között zajlott, ahol egy elektronikus szavazórendszer biztosította a titkos szavazást, bár Holczerné Szentirmai Ágnesnek – közismert és kevésbé hivatalos nevén Holczer Áginak – nem akadt kihívója.

A tisztújítás további személyi változásai, hogy a tagság – Karsai Árpád és Kraft Péter mellé – egy új alelnököt is választott Probáld Ákos személyében, az új titkár Bártfai Endre lett és tiszteletbeli tagként csatlakozott a TUTSZ-hoz Bocsák László.

Még a szavazás előtt megkapták a tagok az elnökjelölt kétéves ciklusra vonatkozó terveit. Ezek között szerepelnek a szervezet belső megújításával kapcsolatos vállalások és a szakmai kapcsolatépítésre vonatkozó elképzelések is – számol be róla a TUTSZ.

Holczer Ági, a TUTSZ új elnöke

Fotó: TUTSZ

Az új elnök elkötelezett híve a kutatásokon alapuló turizmusfejlesztési és objektív tanácsadói munkának, amire megítélése szerint a jelen helyzetből való kilábaláshoz még inkább szükség van és lesz. De a legjobb kutatások eredményeiből is csak abban az esetben profitálhat igazán a szakma, ha megvan és élő az a kapcsolat, ami a kutatóműhelyeket és a turizmus szereplőit egy jól működő gazdaságban összeköti, ezáltal biztosítva van, hogy azonnal megtörténhet az innováció, a hasznosítás.

Ebben a folyamatban kívánja a TUTSZ katalizáló szerepét erősíteni Holczer Ági a jövőben és ehhez kéri a tagság támogatását.

Az új elnök ígéretet tett arra, hogy a TUTSZ továbbra is nyitott marad az összes szakmai szervezet és kutatóműhely által alkotott hálózat megerősödésére és megerősítésére. Holczer Ági elérhetőségei: elnok@tutsz.org.hu, +36 (30) 6789743

 

Fekete Mátyás

Fotó: TUTSZ

A most leköszönő elnök, Fekete Mátyás, a TUTSZ alapító tagjainak egyike, az utóbbi négy évben koordinálta a szövetség munkáját. Vezetésével a TUTSZ megerősödött, tagság létszáma bővült és a korábbiakhoz képest erőteljesebben hallatta a hangját a legfontosabb szakmai kérdésekről. Az immár huszonötödik évét is betöltő TUTSZ élén a legjobb hagyományokat követve állt ki a szakértői-tanácsadói munka rangjáért, miközben a TUTSZ vezetését teljes mértékben a külső-belső kooperativitás és nyíltság jellemezte.

A TUTSZ minden fontos szakmai kérdésről állást foglalt, véleményét meghallották és értékelték, persze nem egyformán. Az elmúlt négy évnek voltak sikerei és meddő próbálkozásai is.

Csatlakoztak a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványhoz, igyekeztek erősíteni a kapcsolatukat a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, illetve a szakmai társszervezetekkel, hogy minél több fórumon képviselhessék a turizmus ágazatban dolgozók érdekeit.

A szövetség honlapja – a TUTSZ minden fontos szakmai kérdésről állást foglalt az elmúlt években

Fotó: tutsz.org.hu

Probald Ákos irányításával kidolgozták a Turisztikai Üzleti Bizalmi Indexet, amely kormányzati és szakmai oldalról egyaránt érdeklődést váltott ki. Javaslatokat fogalmaztak meg a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia, az NTS 2030 megszövegezésekor, illetve a napjainkban zajló felülvizsgálatához. Ugyanez mondható el Budapest turizmus stratégiájának apropóján is.

Az Utazás kiállítás 2020 gálaestjén első ízben adhatták át Az év turisztikai tanácsadója megtisztelő címet Antalóczy Györgynének, a sokak által tisztelt és szeretett Marikának.

Mint leköszönő elnök, Fekete Mátyás azzal zárta beszámolóját, hogy nem sikerült volna a TUTSZ dinamizálása a két alelnök, Kraft Péter és Karsai Árpád, valamint a TUTSZ titkára, Holczerné Szentirmai Ágnes segítsége nélkül.

Fekete Mátyás elérhetőségei: fekete.matyas@gmail.com; +36 (70) 418-5895