Tíz olasz partnerrel erősíti kapcsolatait az MTÜ olaszpiac-szakértője

Forrás: turizmus.com

 2020. december 01. 16:56

Tízállomásos virtuális sales callt folytat le december 10-ig az MTÜ olaszpiac-szakértője. Olyan tour operatorokkal erősíti a B2B kapcsolatokat, akik idáig egyáltalán nem foglalkoztak Magyarország értékesítésével, vagy akár Európáéval sem, csak ázsiai és long haul desztinációkra szakosodtak.

Ezek a tour operatorok csak az utóbbi hónapokban, a Covid-járvány következményeként fordultak a közelebbi piacok, köztük Magyarország felé, gyökeresen megváltoztatva eddigi csomagajánlataikat és értékesítési stratégiájukat.

A tíz partner közül a négy legnagyobb az Alpitur, az Europa World, a Hirondelle és az Etnia Travel Concept. Ketten közülük a korábban kiküldött, figyelemfelkeltő hírlevelei miatt vették fel a kapcsolatot Terjék Mátéval.

Terjék Máté, az MTÜ Olaszországért felelős piacszakértője

Fotó: MTÜ

Az olaszpiac-szakértő emellett az év végéig egy B2B piackutatást is folytat, azt vizsgálva, hogy a Magyarországgal már korábban is foglalkozó tour operatorok milyen termékeket adnak el online és offline, milyen területeken lehetne potenciálisan bővíteni a magyarországi kínálatunkat.

Amennyiben a kutatás eredménye iránt érdeklődnének, keressék meg bizalommal Mátét a következő e-mail-címen: mate.terjek@mtu.gov.hu.

Az MTÜ olaszpiac-szakértője idén összesen 14, az olasz piacban érdekelt magyar partnert vont be az aktivitásaiba, összesen 12 DMC és két szálloda mutatkozhatott be a webinárokon és más értékesítési eseményeken, akik a visszajelzések alapján elégedettek voltak a találkozókkal.

„Nagyon szépen köszönjük a profi szervezést, a kontaktlistát és minden segítséget….Nagyon köszönjük az állhatatos munkád, amelynek köszönhetően jelen, nehézségekkel tarkított időkben is lehetőségünk nyílt a szálloda promotálására…Hálásak vagyunk a partneri kapcsolatért és a továbbiakban is örömmel részt veszünk hasonló kezdeményezésekben”– állt a visszajelzésekben.

 

Találkozó a Travel Quotidiano munkatársaival a 2020 augusztusi római sales call során

Fotó: MTÜ

Terjék Máté jövő évi tervei között szerepel a B2B-kutatás és az idei sales callok eredményeire építve az olasz piac célzott edukálása a magyar termékekkel kapcsolatban, kiemelten koncentrálva Magyarország aktív turisztikai lehetőségeire, gasztro- és borkultúrájára.

Olaszország fontos piac – a járvány előtti és azt követő időszakban egyaránt –, ahol Magyarországnak mindig erős és tartós kapcsolatai voltak turisztikai szempontból. Az olasz turisztikai trendek ugyanakkor – más piacokhoz hasonlóan – a Covid-járvány hatására jelentősen megváltoztak.

A 2020-as B2B tevékenység tapasztalata, hogy az olasz turista jelenleg egyedülálló élményeket akar átélni, a helyi kultúrát megtapasztalni, főként a gasztronómia és a borkultúra megismerésével. Magyarország pedig olyan turisztikai desztináció, amely már most rendelkezik mindazon turisztikai termékekkel, amelyek megfelelnek az olasz turisták új igényeinek.

Találkozó 2020 októberében a TTG kiállításon

Fotó: MTÜ

Az idei év fontos fejleménye volt az olasz piac elérése szempontjából a Wizz Air légitársaság döntése, amelynek értelmében „stratégiai bázist” nyitott Milánó Malpensa repülőterén, amely reptér fontos belföldi járatokat is üzemeltet Dél-Olaszországba és Szicíliába, Catania és Palermo felé. A légitársaság további bázisok nyitását tervezi Velencében és Rómában, amely stratégia elősegíti a Wizz Air márka megismertetését az olasz turistákkal, akik a turizmus újraindulása után nagyobb valószínűséggel veszik igénybe a társaságot Magyarországra tartó járatokon is.

Számos – jellemzően észak-olasz – tour operator jelezte egyébként, hogy a határok újranyitását követően nem várják meg a közvetlen járatok visszatérését Magyarországra, hanem az amúgy is csökkentett létszámú csoportjaik számára inkább buszokat szerveznek, amelyekkel néhány órán belül elérhetik Budapestet.