Tizenhatan kaptak Magyar Turizmus Minőségi Díjat

Forrás: turizmus.com

 2017. július 13. 19:55

Újabb 13 szálláshely és 3 vendéglátóhely vehette át a Magyar Turizmus Minőségi Díjat. A díjátadón bemutatták a Q védjegy megújult arculatát is. Már lehet pályázni az idei megméretésre.

A tanúsítványokat Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese adta át a nyertes pályázóknak a budavári Hiltonban csütörtökön. Köszöntőjében rámutatott, a turizmus területén ez a legkomplexebb megméretés, mert nemcsak felmérik a jelentkező szállodát, vendéglátóhelyet, hogy megfelel-e a feltételeknek, hanem rámutatnak a fejlesztendő területekre is. Ugyanakkor a szolgáltatóknak is van edukációs felelőssége, hogy a vendégekben megteremtsék a minőségi turizmus iránti igényt, amiből „a szüleink generációja kimaradt” – fogalmazott.

Gajda Tibor, az MTÜ vezérigazgató-helyettese köszönti a nyertes pályázókat

Fotó: MTÜ

A minőségi szintlépést az ügynökség nem csak a közelmúltban meghirdetett Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukcióval támogatja, szeptembertől áttekintik a teljes magyar védjegyrendszert és javaslatot tesznek a még hiányzó minősítő rendszerek kialakítására. Ilyen például a családbarát szolgáltatók megkülönböztetése.

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a Hotelstars szállodaminősítő rendszer a Magyar Turizmus Minőségi Díj „előszobája”, s örvendetes, hogy egyre több szálloda rendelkezik mindkét tanúsító védjeggyel, hiszen az utazók számára mindkettő garanciát jelent a választott szolgáltatás színvonalára. Úgy vélte, a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció lehetőséget ad a felzárkózásra, és még többet tudják majd megpályázni a Magyar Turizmus Minőségi Díjat.

Maga a díj logója is minőségi változáson esett át, a védjegyet kifejező Q betűt az új arculatban egy aranyszalagból formázták meg, elegáns megjelenést adva neki.

13 szálláshely és 3 vendéglátóhely vehette át a Magyar Turizmus Minőségi Díjat

Fotó: MTÜ

A 2016-os megméretés eredményeként az alábbi szolgáltatók vehették át a tanúsító okleveleket csütörtökön:

Éttermek:

Kopár Csárda, Pilisvörösvár; Bock Óbor Étterem, Villány; Pannonia Gasztrohajó, Budapest

Szállodák:

Bo33 Hotel Family & Suites, Budapest; Bock Hotel Ermitage, Villány; Continental Hotel Budapest, Budapest; Elixír Medical Wellness Hotel, Mórahalom; Hotel Hungária City Center, Budapest; Novotel Budapest Centrum, Budapest; Prestige Hotel Budapest, Budapest; Tisza Balneum Hotel, Tiszafüred.

Megújító pályázók:

Hotel Atlantis, Hajdúszoboszló; Bo18 Hotel, Budapest; La Contessa Kastélyhotel és Rendezvényközpont, Szilvásvárad; Nimród Bioszálloda és Bioétterem, Karcag; NH Budapest City Hotel, Budapest.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázatot évente hirdeti meg az MTÜ, a nyertesek három évig használhatják a Q logót és a címet.

A díjátadón meghirdették az ez évi pályázatot: augusztus végéig jelentkezhetnek a szolgáltatók a www.minosegidij.itthon.hu weboldalról letölthető nyilatkozat kitöltésével, amelyet a minosegidij@mtu.gov.hu címre kell elküldeni.

Jelenleg 74 szálloda és 23 étterem szolgáltató jogosult a kiemelt minőséget tanúsító védjegy használatára.