Tizenkét rekortán futópálya épülhet állami támogatással

Forrás: turizmus.com

 2019. július 04. 15:28

Tizenkét új futópálya épülhet az ország tizenegy településén annak a szakmai programnak a keretében, amelyet Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos jelentett be.

Az összesen 900 millió forintos program fele-fele arányban állami, illetve önkormányzati forrásból valósul meg a közelmúltban megalakult Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) szakmai iránymutatásával és közreműködésével.

A futópályák rekortán borításúak és egyenként legalább egy kilométer hosszúak lesznek, és további feltétel volt az is, hogy főutakat nem keresztezhetnek. „Ezekkel a pályákkal kapcsolatban a célunk az volt, hogy minél többen tudjanak rendszeresen, kulturált körülmények között, biztonságosan futni" – mondta a kormánybiztos.

A tervek szerint Budapesten két pálya is épülhet, Kőbányán és Békásmegyeren. Ezen kívül Baja, Esztergom, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Pápa, Szeged, Székesfehérvár és Szolnok lakosai is futhatnak majd az új futópályákon, méghozzá díjmentesen.

Tizenegy településen épülnek futópályák

Fotó: Pixabay

Összefogás a szabadidősportért

A sajtótájékoztatón kitértek arra is, hogy az ország legnagyobb szabadidősport-eseményszervezői létrehozták saját szervezetüket, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségét (SZEOSZ), melynek célja ezen események színvonalának emelése, a szervezők hatékony érdekképviselete. A szövetség 27 alapító tagja a tavalyi esztendőben összesen több mint 80 rendezvényt szervezett, és csaknem 240 ezer szabadidősportolót mozgatott meg.

Péter Attila, a SZEOSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a következő időszak legfontosabb feladata a szövetség bázisának növelése és megerősítése lesz, ezért várják szervezőtársaik jelentkezését.

A szövetségnek bármely magyarországi székhelyű, szabadidősport-események szervezésével foglalkozó jogi személy a tagja lehet, amely az egyesület honlapján (www.szeosz.hu) benyújtja csatlakozási kérelmét, és megfizeti az alapszabályban meghatározott, résztvevői létszámoktól függő éves tagdíjat. Alapkövetelmény: legalább 2 év szabadidősport-eseményszervezői múlt.