Tízmilliós fagylaltos kocsival a Balatonra

Forrás: turizmus.com

 2015. július 22. 12:33

Idén harmadik alkalommal nyitották ki a Jótékonysági Fagylaltgyárat a sárvári fürdőben. A bevételből azokat a gyermekeket utaztatják a Balatonra, akik még sosem látták a „magyar tengert". A benzint a fagyi bevételeiből fizetik.

Egy korábbi kutatás szerint legalább kétmillió honfitársunk még sosem volt a Balaton partján. Most közülük néhányan luxus fagylaltos kocsival vághatnak neki az útnak.

Az Algida – Jótékonyság Fagylaltgyár egy terepjárót is bevet a karitatív akció keretében. Egy Range Roverrel viszik a gyerekeket Balatonfüredre.  A benzint a fagylaltgyár bevételeiből fizetik. Az autó különlegessége, hogy Picasso festményeinek részleteivel „firkálták" össze. A speciális minták azért kerültek az autó oldalára, mert Balatonfüreden éppen a katalán festő kiállítása is látható, amelyre a „fagylaltos kocsival" a gyerekeket  elviszik.

 

Picasso autójának nem ez az első karitatív akciója, az elmúlt hetekben több alkalommal járt a Lári-Fári Alapítvány rendezvényein, amelynek keretében olyan gyerekek és szüleik is eljuthattak a Balaton partjára, akik az utóbbi időben súlyosabb betegségben szenvedtek. A családoknak olyan tóparti, vitorlás eseményeket, szerveztek, amelyek célja annak bemutasása, hogyan lehet pozitív megerősítést adni súlyosan beteg gyerekeknek és szüleiknek egy-egy nyaralás alkalmával.