Több mint 30 ezren csatlakoztak a világ első interaktív közösségi sakkszimultánjához

Forrás: turizmus.com

 2022. március 25. 12:21

Március 20-án Polgár Judit és a Dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonja olyan globális és integrált társadalmi esemény házigazdái voltak, amelynek keretében virtuálisan bárki élőben játszhatott minden idők legjobb női sakkozója ellen.

A 11 táblás online szimultán során Polgár Judit tíz, összesen 6 milliós táborral rendelkező influenszerrel és követőikkel, a „világtáblán” pedig praktikusan a világ ellen játszott. Több, mint 30 ezren csatlakoztak be a közvetítésbe élőben, a világtáblán 77 országból játszottak Judit ellen - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. A Magyar Pavilon kupolatermében felvett közvetítést azóta közel 900.000-en nézték meg online.

„Csodálatos volt látni, tapasztalni, hogy az influenszerek vezetésével a közösségek milyen aktívan és lelkesen töltöttek el több órát a sakkal a stratégián, a lépéseken gondolkozva. A sakk volt a közös nyelv a kultúrák között" – mondta Polgár Judit.

A Nemzetközi Sakkszövetség szerint a világkiállításon megrendezett sakkszimultán „egyedülálló kezdeményezés, ami új rekordot hozott a sakk világba. Rengeteg érdeklődő és sakkrajongó csatlakozott a világ minden tájáról, akik összesítve több mint 50 000 órát töltöttek el a Magyar Pavilon által szervezett esemény követésével."

polgarjudit_dubaj

polgarjudit_dubaj

Fotó: MTÜ

"Judit még tovább tágította a sakkban lévő lehetőségeket, kihasználva a különböző kommunikációs technikákat és platformokat.” – tette hozzá a FIDE.