Több mint 40 külföldi hosted buyerrel üzletelhet a MICE Business Day-en

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 01. 11:55

Október 26-án, a Hungexpo Kongresszusi Központban rendezi meg kiadónk Magyarország legnagyobb üzleti turisztikai fórumát, a MICE Business Day-t. Idén több mint 40 hosted buyer várható az eseményre és az azt megelőző tanulmányútra.

A MICE Business Day egy egynapos, one-to-one workshoppal egybekötött szakmai fórum, amelyen a hazai MICE-piac legfontosabb, legaktuálisabb kérdései kerülnek napirendre. Legfontosabb küldetése, hogy kapcsolatépítési és edukációs lehetőséget nyújtson a MICE-szereplők számára. A hazai kiállítókon és vásárlókon felül külföldről, elsősorban a környező országokból és fő küldőpiacainkról is érkeznek vendégek.

 

Rekordszámú résztvevő várható

A tavalyi évben a turizmus Covid utáni regenerálódásának biztató jeleként a korábbi években megszokottnál is nagyobb érdeklődés mellett, 80 magyar és nemzetközi kiállítóval, közel 550 résztvevővel, 30 hosted buyerrel, 700 tárgyalással zajlott le az esemény.

Idén még nagyobb érdeklődés várható: már most több mint 100 kiállító jelentkezett az október 26-án a Hungexpo Kongresszusi Központban megtartandó MICE Business Day-re.Az érdeklődők 4-5 csillagos szállodák, rendezvényhelyszínek, programgazdák és rendezvényszolgáltatók képviselőit egyaránt megtalálják a MICE-szektor legnagyobb hazai seregszemléjén.

Izgalmas programokban természetesen idén sem lesz hiány: a turisztikai nagyágyúk prezentációit bemutató ütős szakmai konferencia és a B2B tárgyalások mellett a MICE Business Day vendégei bepillantást nyerhetnek gasztronómiai művészet műhelytitkaiba a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse D'Or hazai döntőjén.

 

Izgalmas programokkal tűzdelt fam trip a hosted buyereknek

A MICE Business Day-t megelőző napokon, október 24–25-én a Turizmus Kft. a Budapest Convention Bureau-val karöltve egy közös tanulmányutat szervez, melynek célja, hogy a nemzetközi kapcsolatokat erősítse, elősegítse.

A tavalyi évben 30 hosted buyer ismerkedett Budapest MICE-lehetőségeinek legjavával

Fotó: Grósz Balázs

Ebben az évben a tavalyinál még nagyobb, több mint 40 főt számláló külföldi hosted buyer csoportot várnak a MICE Business Day-re, a környező országok mellett többek közt Izraelből, Spanyolországból, Németországból, Olaszországból, Franciaországból, Nagy-Britanniából és Norvégiából. A szelektált buyerek minősített üzleti turizmusban meghatározó szervező cégek döntéshozói.

A minősített hosted buyer csapat tagjait tartalmas program várja az izgalmas, háromnapos tanulmányút keretében. A meghívottak – amellett, hogy részt vehetnek a MICE Business Day programjain és személyes tárgyalásain – megismerhetik Budapest kiemelt attrakcióit, különleges rendezvényhelyszíneit, valamint az országunk által kínált magas színvonalú szolgáltatásokkal is találkozhatnak.

A fam trip keretében a külföldi vendégek több, a magyar gasztronómiát kiemelten képviselő helyszínen vehetnek részt gálavacsorán, üzleti ebéden, illetve welcome fogadáson.

A tanulmányút célja, hogy a külföldi szervező irodák is minél jobban megismerhessék hazánkat, mint potenciális MICE-desztinációt és első kézből szerezhessenek tapasztalatokat a rendezvénylehetőségekről, minőségi szolgáltatásokról és stílusos gasztronómiáról, melyekre méltán lehetünk büszkék.

 

Még nem késő jelentkezni

A szervezők a külföldi buyerek mellett a hazai MICE-szereplőket is nagy szeretettel várják a rendezvényen.

Szakmai vásárlóként várják a szervezői oldal minősített képviselőit, akik a szolgáltató partnerekkel szeretnének közvetlen B2B tárgyalásokat lebonyolítani. Számukra  a részvétel ingyenes, amennyiben előzetesen minimum 5 tárgyalási időpontot lefoglalnak a kiállítók online naptárában.

Azok, akik csak a szakmai konferenciára kíváncsiak, vagy szeretnének eltölteni egy napot a MICE-terület szakértőivel, szakmai látogató jegy megváltásával tudnak részt venni a kötetlen networkingre is lehetőséget kínáló MICE Business Day-en.

A részvételi lehetőségekről szóló információk, a rendezvény hivatalos honlapján érhetőek el.

Kérdés esetén a mice@turizmus.com címen állunk rendelkezésükre.