Több mint 56 milliárd turisztikai fejlesztésekre Szabolcs-Szatmár-Beregben

Forrás: MTI

 2018. március 21. 21:05

A következő években több mint 56 milliárd forint támogatás jut turisztikai fejlesztésekre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – hangzott el a Magyar Turisztikai Ügynökség és Nyíregyháza önkormányzatának közös sajtótájékoztatóján a nyírségi megyeszékhelyen.

Guller Zoltán, az ügynökség vezérigazgatója elmondta, az egyik legnagyobb beruházás a Legoland Discovery Center kialakítása lesz Nyíregyházán, mintegy 9,5 milliárd forintból. A térségben ezzel létrejön egy olyan látványosság, amelynek köszönhetően jelentős mértékben emelkedhet a turisták száma .

A beruházások között kiemelte egyebek közt a sóstógyógyfürdői állatpark és a múzeumfalu továbbfejlesztését, az épülő négycsillagos sóstói szállodát, az állatparki bővítési munkálatokat, a nyíregyházi szabadtéri színpad megújítását, illetve a Rétközi-tó komplex fejlesztését is.

A több mint húsz nagyfejlesztés között szerepel a tiszadobi Andrássy-kastély is

Fotó: forsterkozpont.hu

A több mint húsz nagyfejlesztés között szerepel a nyíregyházi Bencs-villa turisztikai hasznosítása, a helyi Tófürdő fejlesztése, a Felső-Tisza-vidék vízi turizmusának és a tiszadobi Andrássy-kastély, a komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúria turisztikai fejlesztése, a kelet-magyarországi ortodox zsidó emlékhelyek örökségútjának kialakítása és például a Leveleki-tó attrakciófejlesztése is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy jövő héten átadják a Nyíregyházi Állatpark új látogatócentrumát, elindul a múzeumfalu hasonló jellegű beruházása, emellett jövő év végéig az idegenforgalom szempontjából kiemelten fontos Sóstógyógyfürdő közelébe ér a várost nyugatról elkerülő út is, ami szintén hozzájárulhat a turizmus bővüléséhez.