Több mint kétezren a Turizmus Világnapja fővárosi programjain

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 28. 13:24

Hatalmas volt az érdeklődés a Turizmus Világnapja 2018. évi lakossági rendezvényein Budapesten.

A Turizmus Világnapját ünnepelve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) idén immár 3. alkalommal turisztikai nyílt napot szervezett partnereivel együttműködésben 2018. szeptember 27-én, csütörtökön.

A Világnap alkalmából több mint 2100 fő részére biztosítottak lehetőséget a szervezők arra, hogy egy turista szemével fedezhessék fel Budapest látványosságait, legújabb attrakcióit és kulturális értékeit - tudatta lapunkkal a BFTK.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját.

Az idei évben az a megtiszteltetés érte hazánkat, hogy 2018-ban a World Tourism Day házigazdája Magyarország, pontosabban Budapest lesz.

A nyílt naphoz 2018-ban 46 programmal (vezetett séták; tárlatvezetések múzeumokban, galériákban; épületlátogatások; kedvezményes étel- italfogyasztás éttermekben; családi séták) csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók.

Az érdeklődők az elektromos várbuszt is kipróbálhatták

Fotó: BFTK

Az idei év újdonsága, hogy a BFTK nem csak koordinálta a lakossági programokat, hanem saját programot is szervezett: a Világnapon 3 alkalommal régi Ikarus kabrió buszból lehetett megtekinteni a fővárost.

Szintén újdonság, hogy az idei évben 7 gasztrohely is csatlakozott a felhíváshoz, kedvezményekkel, ajándékokkal várták a látogatókat.

A BFTK ezzel a kampánnyal a budapesti turisztikai szolgáltatásokat, attrakciókat szeretné népszerűsíteni, megismertetni a hazai látogatóközönséggel.