Többet költöttek idén a SZÉP-kártyások

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 18. 16:08

Idén július végéig több mint 10 százalékos növekedést mutat a SZÉP-kártya költések összege az előző év azonos időszakához képest, a legnépszerűbb továbbra is magasan a vendéglátás alszámla – derül ki kártyakibocsátók tájékoztatásából.

Július végéig mintegy 16 százalékkal többet, 43 milliárd forintot költöttek az OTP SZÉP-kártyások, mint tavaly az első hét hónapban. Az összeg több mint egyharmadát, mintegy 16,5 milliárd forintot a nyári hónapokban költötte el a több mint egymillió ötvenezer kártyabirtokos, akik az elfogadóhelyek számának folyamatos növekedésével már több mint 53 ezer felhasználási lehetőség közül választhatnak – közölték. A bank adatai szerint az augusztus minden évben kiemelkedő hónap volt, várhatóan idén is így lesz.

Az MKB SZÉP-kártyákkal az idén 7,8 milliárd forintot költöttek július végéig. A felhasználás aránya nem változott az előző évhez képest: szállásra az összeg 19 százalékát, vendéglátásra 68 százalékát, szabadidő alszámláról 13 százalékát költötték. Az adatok egyértelműen tükrözik, hogy a munkáltatók és a munkavállalók körében egyaránt a vendéglátás alszámla a legközkedveltebb. Kiemelik: míg a május végéig eltelt öt hónapban a kártyabirtokosok 5 milliárd forintot költöttek el, addig júniusban és júliusban már 2,8 milliárdot fizettek ki a kártyákkal.

A K&H SZÉP-kártya tulajdonosok 2015 azonos időszakához képest idén az első hét hónapban 14 százalékkal többet, 5,189 milliárd forintot költöttek. A szálláshely alszámla költései 13 százalékkal, a vendéglátásé 15 százalékkal, a szabadidőé pedig 9 százalékkal nőttek – közölte a bank.