TOP 50: Hoffmann Henrik, aki nem csak a Balaton turizmusát tekinti szívügyének

Forrás: turizmus.com

 2018. július 16. 15:46

„Az a fajta figyelem és támogatás, amely az elmúlt időszakban az állam részéről utolérte a turizmust, a következő években óriási lehetőségeket nyit” – véli a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.

Hoffmann Henrik

Fotó: Dombóvári Judit

A 2018-as esztendőben fejlesztési forrásként soha nem látott pénzösszeg kerül a turizmus szereplőihez. A Balatonnál közel 370 milliárd forint áll majd rendelkezésre, ami mindenképpen arra sarkallja a piaci szereplőket, hogy a lehető legtöbbet fejlesszenek” – állítja Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség 2018 januárjában újraválasztott elnöke, aki nemcsak a Balaton, de az egész ország turizmusát szívügyének tekinti.

Ezen a téren az utóbbi évek legfontosabb történésének tartja, hogy a parlament 2016 végén elfogadta a turizmusfejlesztési törvényt, s ez alapján a Balaton jogi és államigazgatási értelemben is valóságos desztinációvá vált. „Az állam pirossal körberajzolja a térképen a Balaton régiót, amely ettől kezdve akár törvényi, akár támogatáspolitikai szempontból egységesen szabályozható lesz. Ezt óriási áttörésnek gondolom” – mondja.

Hoffmann Henrik 2011-ben került a Balatoni Turizmus Szövetség (korábbi nevén Balatoni Regionális TDM Szövetség) élére – ez az egyetlen olyan regionális turisztikai szervezet, amely majdnem kétezer szolgáltatót tudhat maga mögött. Véleménye szerint ezen a téren az elmúlt év legnagyobb sikere, hogy 2017 végén a Balatoni Turizmus Szövetséget partnerként sikerült belenavigálni abba a jelenleg is formálódó konzorciumba, amely a Balaton márkázását, illetve turizmusirányítását megteremteni hivatott. A konzorcium egymilliárd forintnyi uniós forrásra pályázhat majd, amiből létre lehet hozni a balatoni turizmus munkaszervezetét és a Balaton-márka egységes megjelenítését.

 

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

 

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

 

Hoffmann Henrikről a nevére kattintva, az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.

Kapcsolódó cikkek