Történetmeséléssel a turizmus fellendítéséért

Forrás: turizmus.com

 2021. november 17. 15:37

Az UNWTO és az Instagram egy új eszközzel segít a desztinációknak és a vállalkozásoknak a digitális és vizuális történetmesélés erejét kihasználni, hogy új közönséget érjenek el, illetve hogy fellendítsék vendégforgalmukat.

Az új, közös kézikönyv a digitális innováció erejének kiaknázására irányul, a turizmus (különösen a helyi és a fenntartható turizmus) újraindítása érdekében.

Az elektronikus kiadvány egyik oldala

Fotó: UNWTO

A Recovery Playbook betekintést nyújt abba, hogyan lehet a lehető legtöbbet kihozni az Instagramból, mint platformból, kezdve a desztinációkat bemutató filmek készítésétől az útmutatók és egyéb eszközök használatáig, amelyekkel szemléltethető, hogy az ágazat készen áll a turisták biztonságos és felelősségteljes fogadására. Továbbá feltárja, hogyan lehet a legjobban ösztönözni az utazásokat, miközben a környezettudatosság is fokozható - számol be a kezdeményezésről a VIMOSZ hírlevele.

A kiadvány a hatékony turisztikai történetmesélésre vonatkozó legjobb gyakorlatok és tippek mellett esettanulmányokat is tartalmaz azokról a kisvállalkozásokról és desztinációkról, melyek a világjárvány idején sikeresen alkalmazták az Instagramot, mint az egyik legfontosabb közösségi média felületet, mely alkalmas a célközönséggel való kapcsolattartásra is.

A kiadvány erről a linkről tölthető le.