Törvény a turizmus budapesti világnapjáról

Forrás: turizmus.com

 2018. július 20. 10:31

Az Országgyűlés kihirdette a Turisztikai Világszervezet és a magyar kormány megállapodását.

Szeptember 27-én Budapesten lesz a  Turizmus Világnap központi rendezvénye. Az esemény megszervezésének felelőse a  Külgazdasági és Külügyminisztérium a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel együttműködésben - mondja ki az Országgyűlés által elfogadott törvény.

Az UNWTO a minap közleményben, jelentette be, hogy az idei, budapesti World Tourism Day fókuszában a digitális technológiák állnak, amelyek lehetőséget biztosítanak az innovációra, beleértve a Big Datát, a mesterséges intelligenciát és a digitális platformokat.

Budapesti világnap

Fotó: turizmus.com

A jogszabály szerint a világszervezet főtitkársága értesíti a kormány által kijelölt hatóságot a meghívást elfogadó személyek nevéről annak érdekében, hogy az utazásukat és az ott tartózkodásukat a lehető legkedvezőbb feltételek mellett lehessen megszervezni. A magyar kormány pedig biztosítja a szervezet számára a személyzetet, irodákat, tolmácseszközöket, a  WTD kapcsán szükségesé váló dokumentumokhoz az  irodai és a  sokszorosító berendezéseket.

A WTD hivatalos ünnepségét Budapesten tartják, de közben világszerte lesznek rendezvények. A budapesti rendezvényen jelentik be, kik kerültek az elődöntőbe azon a versenyen, amelyet a turisztikai start-upoknak hirdetett meg a Turisztikai Világszervezet és a Globalia.

Bővebb információért kattintson IDE.