Tour de Hongrie: harmadjára is jön a német csapat

Forrás: turizmus.com

 2019. március 28. 11:20

Kenyai, ugandai, holland és természetesen német kerékpárosokkal szerepel a nemzetközi viadalokon a Bike Aid német kontinentális csapata.

A csapat sorozatban harmadik alkalommal vesz részt a június 11-én rajtoló Tour de Hongrie versenyen. „A Bike Aid egy egyedülálló kerékpáros közösség, amit 2007-ben alapítottak Németországban, nonprofit szövetségként. A több mint ezer taggal, közreműködővel és szponzorral rendelkező Bike Aid Németország egyik legnagyobb és legaktívabb kerékpáros közössége. A Bike Aid a kerékpározás, a természet és a társadalmi elkötelezettség együttes élményét jelenti” – olvasható a klub hivatalos honlapján. A közösség mostanáig 754 ezer euró (nagyjából 210 millió forint) adományt gyűjtött, amit nemes célokra használtak fel. Ez az összeg egyébként több mint 70 ezer euróval emelkedett a tavaly ilyenkorihoz képest.

A Bike Aid egy egyedülálló kerékpáros közösség

Fotó: Tour de Hongrie

A huszonhét éves átlagéletkorú csapat 2018-ban főszerepet követelt magának a Magyar Körversenyen, a német Nikodemus Holler megnyerte az utolsó két szakaszt, Miskolcon és Kazincbarcikán is elsőként haladt át a célvonalon, emlékezetes hajrák után.

Az idei Tour de Hongrie 2019. június 11-én kezdődik, az első kategóriás nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba, húsz csapat 140 kerékpárosa a hat nap során összesen 890 kilométert teljesít majd.