Tour de Hongrie: jön a Cofidis

Forrás: turizmus.com

 2019. január 15. 15:27

A profi kerékpársport egyik legismertebb és legrégebben működő klubja, a francia Cofidis is indulni fog a 2019-es Tour de Hongrie versenyén.

A francia egyesület 2018-ban huszonegy profi győzelemig jutott, a legértékesebb ezek közül a francia sprinteré: Nacer Bouhanni a Vuelta a Espana hatodik szakaszán diadalmaskodott. A Cofidis idei keretében huszonnyolc versenyző található, tizenhat francia, négy belga, három spanyol és egy-egy olasz kolumbiai, német, dán és eritreai bringás. A csapat egyik legjobbja a huszonnyolc esztendős Nacer Bouhanni, aki már három szakaszt nyert a Girón és hármat a Vueltán, és összesen már hatvanöt győzelmet jegyez profi pályafutása során.

Bouhanni mellett érdemes kiemelni a francia Julien Simont, aki kilenc győzelemnél tart, a Herrada testvérek közül Jesust, aki kétszer nyerte meg a spanyol országúti bajnokságot, és tavaly két szakaszon is viselhette a piros trikót a Vuelta a Espanán. A Cofidis rendszeres résztvevője a nagy körversenyeknek, ebben az évben is indulni fog a Tour de France-on és a Vuelta a Espanán, kétségkívül a Tour de Hongrie történetének eddigi legerősebb csapata lesz.

A Tour de Hongrie történetének eddigi legerősebb csapata lesz a francia Cofidis

Fotó: turizmus.com

A jövő évi Tour de Hongrie 2019. június 11-én kezdődik majd, az UCI 2.1-es kategóriájú nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba. Az érintett városokat és a viadal útvonalát a közeljövőben ismertetik majd az esemény szervezői.